Рецепт Салат «черепаха» з виноградом фото

Салат «черепаха» з виноградом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Фрукти, Сир, Курка, Яйця, Виноград, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Якщо вам подобається пригощати рідних та друзів стравами з незвичайним поєднанням інгредієнтів і дивувати незвичайним оформленням, то рецепт цього салату саме для вас. Це гарний салат для будь-якої події.

Легкий в приготуванні і легкий для шлунка салат. Він гідний того, щоб зайняти почесне місце на святковому столі. Незвичайне поєднання продуктів і незвичайне оформлення напевно зацікавлять ваших гостей.

Дивіться, як приготувати салат "черепаха" з виноградом.

  • Відварна куряча грудка - 1 штука
  • Виноград білий - 200-250 грам
  • Яйце варене - 4 штуки
  • Сир твердий - 100-120 грам
  • Яблука - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Майонез - 150 грам
  • Листя салату - 2-3 штук (для прикраси)
салат
Відварену і остигнула курячу грудку нарізаємо маленькими кубиками.
салат
Очистимо цибулю і наріжемо маленькими кубиками. Заливаємо цибулю окропом, через 5 хвилин воду зливаємо і поливаємо цибулю соком лимона.
салат
Натираємо на крупній тертці сир і варені яйця.
салат
Яблука краще брати кислі. Очищаємо їх від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками.
салат
Приступаємо до збірки салату. Формувати ми його будемо півсферою, імітуючи форму панцира черепахи. Першим шаром викладаємо куряче м'ясо і покриваємо його майонезом.
салат
Наступний шар - цибуля, який змішуємо з яблуками.
салат
Змащуємо майонезом
салат
І останній шар - яйця і сир. Покриваємо майонезом і ставимо в холодильник на годину-дві.
салат
Помиємо виноград і кожну ягідку разрежем уздовж навпіл. Видаляємо кісточки. Ставимо салат в холодильник хвилин на 30.
салат
Дістанемо салат з холодильника і прикрасимо блюдо листям салату. Викладаємо ягоди винограду і формуємо мордочку черепашки.

Схожі рецепти