Салат «черепаха» з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається пригощати рідних та друзів стравами з незвичайним поєднанням інгредієнтів і дивувати незвичайним оформленням, то рецепт цього салату саме для вас. Це гарний салат для будь-якої події.
Легкий в приготуванні і легкий для шлунка салат. Він гідний того, щоб зайняти почесне місце на святковому столі. Незвичайне поєднання продуктів і незвичайне оформлення напевно зацікавлять ваших гостей.
Дивіться, як приготувати салат "черепаха" з виноградом.
- Відварна куряча грудка - 1 штука
- Виноград білий - 200-250 грам
- Яйце варене - 4 штуки
- Сир твердий - 100-120 грам
- Яблука - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Майонез - 150 грам
- Листя салату - 2-3 штук (для прикраси)
Відварену і остигнула курячу грудку нарізаємо маленькими кубиками.
Очистимо цибулю і наріжемо маленькими кубиками. Заливаємо цибулю окропом, через 5 хвилин воду зливаємо і поливаємо цибулю соком лимона.
Натираємо на крупній тертці сир і варені яйця.
Яблука краще брати кислі. Очищаємо їх від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками.
Приступаємо до збірки салату. Формувати ми його будемо півсферою, імітуючи форму панцира черепахи. Першим шаром викладаємо куряче м'ясо і покриваємо його майонезом.
Наступний шар - цибуля, який змішуємо з яблуками.
Змащуємо майонезом
І останній шар - яйця і сир. Покриваємо майонезом і ставимо в холодильник на годину-дві.
Помиємо виноград і кожну ягідку разрежем уздовж навпіл. Видаляємо кісточки. Ставимо салат в холодильник хвилин на 30.
Дістанемо салат з холодильника і прикрасимо блюдо листям салату. Викладаємо ягоди винограду і формуємо мордочку черепашки.