Рецепт Салат «черепаха» з яблуками і сиром фото

Салат «черепаха» з яблуками і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Фрукти, Сир, Курка, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Якщо вам подобається готувати не тільки смачні, але і красиво оформлені страви, тоді поспішаю поділитися дивно простим, але при цьому досить оригінальним рецептом салату. Чудове блюдо!

Перед вами покроковий розповідь, як приготувати салат "черепаха" з яблуками і сиром. Прекрасне поєднання інгредієнтів, майонезна заправка і дивовижна подача. Все це робить салатик відмінним варіантом на святковий стіл. А головне, що сам процес досить простий, так що рекомендую рецепт на замітку!

  • Куряче філе - 300 грам
  • Яблуко - 1-2 штук
  • Яйце - 3 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Горіхи - 50-100 грам (волоські)
  • Сіль - За смаком
  • Майонез - За смаком
салат
1. Насамперед потрібно відварити до готовності філе і яйця. Акуратно відокремте білки від жовтків. Відкладіть в сторону один білок, інші натріть на тертці.
салат
2. Викладіть його рівним шаром на тарілку для подачі. Промажьте трохи майонезом і за бажанням присипте сіллю.
салат
3. Філе остудіть і наріжте дрібними кубиками.
салат
4. Посоліть і поперчіть за смаком, викладіть курку зверху білків і змастіть майонезом.
салат
5. Очистіть цибулину, наріжте дрібними кубиками. Ошпарьтеокропом або замаринуйте при бажанні.
салат
6. Викладіть наступним шаром.
салат
7. Очистіть яблуко і натріть на середній терці. Викладіть на тарілку, надаючи салату більш круглу форму.
салат
8. Подрібніть жовток.
салат
9. Натріть твердий сир.
салат
10. Змастіть шар яблук майонезом і присипте все сиром. Руками надайте потрібну форму.
салат
11. Нанесіть трохи майонезу і розподіліть яєчні жовтки.
салат
12. Подрібніть горіхи і присипте ними салатик. Ось така краса виходить!
салат
13. Залишилося тільки прикрасити нашу черепаху, зробивши голову і лапки з відкладеного раніше білка. Панцир намалюйте тонкою лінією майонезу. Здорово? Залиште салат до подачі на пару годин, щоб він добре просочився.

Схожі рецепти