Салат «черепаха» з яблуками і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається готувати не тільки смачні, але і красиво оформлені страви, тоді поспішаю поділитися дивно простим, але при цьому досить оригінальним рецептом салату. Чудове блюдо!
Перед вами покроковий розповідь, як приготувати салат "черепаха" з яблуками і сиром. Прекрасне поєднання інгредієнтів, майонезна заправка і дивовижна подача. Все це робить салатик відмінним варіантом на святковий стіл. А головне, що сам процес досить простий, так що рекомендую рецепт на замітку!
- Куряче філе - 300 грам
- Яблуко - 1-2 штук
- Яйце - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Горіхи - 50-100 грам (волоські)
- Сіль - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Насамперед потрібно відварити до готовності філе і яйця. Акуратно відокремте білки від жовтків. Відкладіть в сторону один білок, інші натріть на тертці.
2. Викладіть його рівним шаром на тарілку для подачі. Промажьте трохи майонезом і за бажанням присипте сіллю.
3. Філе остудіть і наріжте дрібними кубиками.
4. Посоліть і поперчіть за смаком, викладіть курку зверху білків і змастіть майонезом.
5. Очистіть цибулину, наріжте дрібними кубиками. Ошпарьтеокропом або замаринуйте при бажанні.
6. Викладіть наступним шаром.
7. Очистіть яблуко і натріть на середній терці. Викладіть на тарілку, надаючи салату більш круглу форму.
8. Подрібніть жовток.
9. Натріть твердий сир.
10. Змастіть шар яблук майонезом і присипте все сиром. Руками надайте потрібну форму.
11. Нанесіть трохи майонезу і розподіліть яєчні жовтки.
12. Подрібніть горіхи і присипте ними салатик. Ось така краса виходить!
13. Залишилося тільки прикрасити нашу черепаху, зробивши голову і лапки з відкладеного раніше білка. Панцир намалюйте тонкою лінією майонезу. Здорово? Залиште салат до подачі на пару годин, щоб він добре просочився.