Салат «черепаха» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальне оформлення, вдале поєднання продуктів - ось основні критерії успіху цього салату. Готується він досить швидко, ви не втомитеся. Ну а на смак…краще приготувати і оцінити самому
Якщо вам подобається прикрашати страви до свята і ви хочете здивувати гостей оригінальною подачею салату, тоді приготуйте салат «Черепаха» з куркою. Це один з тих салатів, які хочеться готувати на кожне святковий захід. Рецепт приготування салату "черепаха" з куркою простий, але смак страви сподобається всім без винятку. Навіть ті, хто стежить за фігурою, дуже охоче ласують ним. Цей салат можна приготувати зі сметаною замість майонезу, тоді його можна подати і на "дитячий стіл" . Розповідаю, як приготувати салат "черепаха" з куркою.
- Куряча грудка - 400-500 грам (варена)
- Яйце - 4 штуки (варені)
- Твердий сир - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (зелена цибуля - 1 пучок)
- Яблуко - 1 штука
- Чорнослив - 100 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Петрушка - 1 пучок (для прикраси)
- Майонез - 200 грам
Зваримо заздалегідь куряче філе і яйця, остудити їх, а потім візьмемося за конструювання салату. Всі інгредієнти поділимо навпіл, так як шари в салаті будуть дублюватися. Одну половинку вареного яйця ми залишаємо для голови черепахи. Решта яйця розділимо: жовтки окремо, білки окремо. Білок потремо на дрібній тертці. Перший шар салату - білки, змащений майонезом. Щоб не витрачати час на размазку майонезу, зробіть в пакеті невеликий отвір і на кожному шарі робіть просто дрібною сіткою.
Наступний шар - дрібно нарізану зелену цибулю (або можна ріпчаста). Якщо використовуєте ріпчасту цибулю, то залийте його окропом на хвилин 10.
Зверху на цибулю рівномірно розподіляємо дрібно нарізане куряче філе, змащуємо його майонезом (або малюємо майонезну сіточку).
Після філе - шар жовтків. Він погано треться на тертці, але його можна розкришити виделкою. Зверху робимо сітку з майонезу.
Далі йде шар з яблука, натертого на крупній тертці, і знову майонез.
Тепер - шар сиру і знову сітка з майонезу. Сир можна натерти або на крупній, або на дрібній тертці, кому як більше подобається. На смак салату це не відіб'ється.
Після сиру - нарізаний чорнослив. І повторюємо всі шари заново.
Підсмажимо волоські горіхи на сковорідці. Горіхи можна порізати, але не дуже дрібно. Вони нам потрібні для прикраси.
Ну а тепер прикрашаємо черепаху: робимо очі, ніс і рот з горішків. Травку, на якій лежить черепаха, робимо з петрушки або будь-який інший зелені. Зверху черепаху посипаємо горіхами - імітуємо панцир. Можна сіточкою з майонезу чіткіше промальовувати малюнок панцира. Залиште салат на кілька годин в холодильнику, щоб всі верстви добре просочилися.