Рецепт Салат «черепаха» з грибами фото

Салат «черепаха» з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вас, безсумнівно, підкорить забавний зовнішній вигляд і приємний смак цього салату. Є багато варіантів його приготування. Пропоную спробувати салат"Черепаха" з грибами.

Опис приготування:

Гарний салат, який не часто зустрінеш на наших застіллях. А готувати його просто: потріть білки і жовтки, яблука і сир. Поріжте цибулю, гриби (їх ще обсмажити потрібно) і м'ясо. Викладіть шари в такому порядку у вигляді гірки: білки, гриби, курка, цибуля, яблука, сир. Кожен шар змащуйте майонезом. Зверху посипте жовтками, зробіть сіточку з майонезу і розкладіть в осередку сіточки половинки волоських горіхів. З яєчного білка зробіть голову і лапки черепахи, з горошин перцю - очі і ніс, рот з моркви. Перед подачею дайте салату пару годин просочитися в холодильнику. Смачного!

  • Куряче філе - 250 грам
  • Сир - 150 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Яйця - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Грецькі горіхи - За смаком
  • Майонез - За смаком
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Гриби - 200 грам (використовую шампіньйони)
салат
Подрібніть цибулю і відварну курятину. Також грибочки наріжте кубиками і обсмажте їх до м'якості на сковороді.
салат
Окремо натріть жовтки і білки відварених яєць, а також очищені яблука і сир.
салат
Тепер викладіть інгредієнти шарами у вигляді гірки: білки, гриби, курка, цибуля, яблука, сир. Кожен шар змащуйте майонезом.
салат
Зверху посипте жовтками, зробіть сіточку з майонезу і розкладіть в осередку сіточки половинки волоських горіхів. З яєчного білка зробіть голову і лапки черепахи, з горошин перцю - очі і ніс, рот з моркви. Перед подачею дайте салату пару годин просочитися в холодильнику.

Схожі рецепти