Салат «черепаха» з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вас, безсумнівно, підкорить забавний зовнішній вигляд і приємний смак цього салату. Є багато варіантів його приготування. Пропоную спробувати салат "черепаха" з грибами.
Гарний салат, який не часто зустрінеш на наших застіллях. А готувати його просто: потріть білки і жовтки, яблука і сир. Поріжте цибулю, гриби (їх ще обсмажити потрібно) і м'ясо. Викладіть шари в такому порядку у вигляді гірки: білки, гриби, курка, цибуля, яблука, сир. Кожен шар змащуйте майонезом. Зверху посипте жовтками, зробіть сіточку з майонезу і розкладіть в осередку сіточки половинки волоських горіхів. З яєчного білка зробіть голову і лапки черепахи, з горошин перцю - очі і ніс, рот з моркви. Перед подачею дайте салату пару годин просочитися в холодильнику. Смачного!
- Куряче філе - 250 грам
- Сир - 150 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Грецькі горіхи - За смаком
- Майонез - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
- Гриби - 200 грам (використовую шампіньйони)
Подрібніть цибулю і відварну курятину. Також грибочки наріжте кубиками і обсмажте їх до м'якості на сковороді.
Окремо натріть жовтки і білки відварених яєць, а також очищені яблука і сир.
Тепер викладіть інгредієнти шарами у вигляді гірки: білки, гриби, курка, цибуля, яблука, сир. Кожен шар змащуйте майонезом.
Зверху посипте жовтками, зробіть сіточку з майонезу і розкладіть в осередку сіточки половинки волоських горіхів. З яєчного білка зробіть голову і лапки черепахи, з горошин перцю - очі і ніс, рот з моркви. Перед подачею дайте салату пару годин просочитися в холодильнику.