Салат «черепаха» з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
На свято всі старанні господині, як правило, готують салати. Змагаються, як тільки можуть. У кожній родині є свої рецепти і фішечки. Розповім, як приготувати салат "черепаха" з чорносливом.
Коли діти побачать салат "черепаха" з чорносливом, приготований вашими руками, сто відсотків запам'ятають його і будуть вас просити готувати такий салат на кожне свято! Крім його зворушливого живого виду, він ще й дуже смачний! самі позички, всі інгредієнти поживні і смачні як в поєднанні, так і окремо.
- Курка - 300 грам (філе)
- Яйця - 4 штуки
- Гриби - 300 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Горіхи - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 200 грам
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
Беремо курку, або якусь її частину. Варимо до повної готовності і охолоджуємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток. Ріжемо філе на невеликі шматочки. Викладаємо їх пластом на велику тарілку. Зверху Промазуємо шаром майонезу.
Нарізаємо цибулю дрібно-дрібно. Посипаємо їм шар курки з майонезом. Дістаємо гриби. Ви можете взяти свіжі і відварити їх перш. Але я використовую вже готові, порізані. Вони продаються в жерстяних банках, а смак у них пресноватим. Це я як раз і ціную. Маринади перебивають смак грибів оцтом. Викладаю поверх лука шар грибочків.
Варимо яйця. Кладемо їх в холодну воду, додаємо чайну ложку солі. Так потрібно робити, якщо яйця магазинні і шкаралупа тонка. Якщо таке яйце завирує, то може лопнути. Варю яйця я зазвичай 10 хвилин після закипання. Після цього кладу їх в холодну воду хвилин на 5. Тепер можна чистити їх. Покришимо яйця, покриємо ними шар грибів. Частина яєць залишимо для голови черепахи.
Тепер нам знадобиться сир. Я беру Російський твердий. Трьом його на крупній тертці. Можна посипати сиром шар яєць відразу, а потім покрити майонезом. Але я роблю так. Змішую сир з майонезом і вже затирають цією сумішшю шапку салату. Частина сиру піде на голову так само, як і частина яєць. Змішуємо всі з майонезом і укладаємо на тарілку у вигляді кульки. Якщо у вас не виявилося належної кількості сиру і яєць, то для економії помістіть всередину кульки картоплю, змастивши її сумішшю.
Нам знадобиться блендер. Якщо у вас його немає, скористайтеся ступкою. Закладаємо туди горіхи. Підійдуть будь-які, я взяла волоські. Перемелюємо їх в крихту, посипаємо нею салат. Промиваємо чорнослив, нарізаємо його соломкою. Викладаємо його поверх черепахи, створюючи видимість панцира. У мене виходять такі ось шестикутники. Робимо тепер на голові очі і рот нашої черепашки. Прикрашаємо по колу кропом. Все готово!