Рецепт Салат «черепаха» з чорносливом фото

Салат «черепаха» з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Фрукти , Сир , Курка , Гриби , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На свято всі старанні господині, як правило, готують салати. Змагаються, як тільки можуть. У кожній родині є свої рецепти і фішечки. Розповім, як приготувати салат"Черепаха" з чорносливом.

Опис приготування:

Коли діти побачать салат"Черепаха" з чорносливом, приготований вашими руками, сто відсотків запам'ятають його і будуть вас просити готувати такий салат на кожне свято! Крім його зворушливого живого виду, він ще й дуже смачний! самі позички, всі інгредієнти поживні і смачні як в поєднанні, так і окремо.

  • Курка - 300 грам (філе)
  • Яйця - 4 штуки
  • Гриби - 300 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Горіхи - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Майонез - 200 грам
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
салат
Беремо курку, або якусь її частину. Варимо до повної готовності і охолоджуємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток. Ріжемо філе на невеликі шматочки. Викладаємо їх пластом на велику тарілку. Зверху Промазуємо шаром майонезу.
салат
Нарізаємо цибулю дрібно-дрібно. Посипаємо їм шар курки з майонезом. Дістаємо гриби. Ви можете взяти свіжі і відварити їх перш. Але я використовую вже готові, порізані. Вони продаються в жерстяних банках, а смак у них пресноватим. Це я як раз і ціную. Маринади перебивають смак грибів оцтом. Викладаю поверх лука шар грибочків.
салат
Варимо яйця. Кладемо їх в холодну воду, додаємо чайну ложку солі. Так потрібно робити, якщо яйця магазинні і шкаралупа тонка. Якщо таке яйце завирує, то може лопнути. Варю яйця я зазвичай 10 хвилин після закипання. Після цього кладу їх в холодну воду хвилин на 5. Тепер можна чистити їх. Покришимо яйця, покриємо ними шар грибів. Частина яєць залишимо для голови черепахи.
салат
Тепер нам знадобиться сир. Я беру Російський твердий. Трьом його на крупній тертці. Можна посипати сиром шар яєць відразу, а потім покрити майонезом. Але я роблю так. Змішую сир з майонезом і вже затирають цією сумішшю шапку салату. Частина сиру піде на голову так само, як і частина яєць. Змішуємо всі з майонезом і укладаємо на тарілку у вигляді кульки. Якщо у вас не виявилося належної кількості сиру і яєць, то для економії помістіть всередину кульки картоплю, змастивши її сумішшю.
салат
Нам знадобиться блендер. Якщо у вас його немає, скористайтеся ступкою. Закладаємо туди горіхи. Підійдуть будь-які, я взяла волоські. Перемелюємо їх в крихту, посипаємо нею салат. Промиваємо чорнослив, нарізаємо його соломкою. Викладаємо його поверх черепахи, створюючи видимість панцира. У мене виходять такі ось шестикутники. Робимо тепер на голові очі і рот нашої черепашки. Прикрашаємо по колу кропом. Все готово!

Схожі рецепти