Рецепт Салат «черепаха» з чорносливом фото

Салат «черепаха» з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Фрукти, Сир, Курка, Гриби, Сухофрукти, Чорнослив
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Салати

На свято всі старанні господині, як правило, готують салати. Змагаються, як тільки можуть. У кожній родині є свої рецепти і фішечки. Розповім, як приготувати салат "черепаха" з чорносливом.

Коли діти побачать салат "черепаха" з чорносливом, приготований вашими руками, сто відсотків запам'ятають його і будуть вас просити готувати такий салат на кожне свято! Крім його зворушливого живого виду, він ще й дуже смачний! самі позички, всі інгредієнти поживні і смачні як в поєднанні, так і окремо.

  • Курка - 300 грам (філе)
  • Яйця - 4 штуки
  • Гриби - 300 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Горіхи - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Майонез - 200 грам
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
салат
Беремо курку, або якусь її частину. Варимо до повної готовності і охолоджуємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток. Ріжемо філе на невеликі шматочки. Викладаємо їх пластом на велику тарілку. Зверху Промазуємо шаром майонезу.
салат
Нарізаємо цибулю дрібно-дрібно. Посипаємо їм шар курки з майонезом. Дістаємо гриби. Ви можете взяти свіжі і відварити їх перш. Але я використовую вже готові, порізані. Вони продаються в жерстяних банках, а смак у них пресноватим. Це я як раз і ціную. Маринади перебивають смак грибів оцтом. Викладаю поверх лука шар грибочків.
салат
Варимо яйця. Кладемо їх в холодну воду, додаємо чайну ложку солі. Так потрібно робити, якщо яйця магазинні і шкаралупа тонка. Якщо таке яйце завирує, то може лопнути. Варю яйця я зазвичай 10 хвилин після закипання. Після цього кладу їх в холодну воду хвилин на 5. Тепер можна чистити їх. Покришимо яйця, покриємо ними шар грибів. Частина яєць залишимо для голови черепахи.
салат
Тепер нам знадобиться сир. Я беру Російський твердий. Трьом його на крупній тертці. Можна посипати сиром шар яєць відразу, а потім покрити майонезом. Але я роблю так. Змішую сир з майонезом і вже затирають цією сумішшю шапку салату. Частина сиру піде на голову так само, як і частина яєць. Змішуємо всі з майонезом і укладаємо на тарілку у вигляді кульки. Якщо у вас не виявилося належної кількості сиру і яєць, то для економії помістіть всередину кульки картоплю, змастивши її сумішшю.
салат
Нам знадобиться блендер. Якщо у вас його немає, скористайтеся ступкою. Закладаємо туди горіхи. Підійдуть будь-які, я взяла волоські. Перемелюємо їх в крихту, посипаємо нею салат. Промиваємо чорнослив, нарізаємо його соломкою. Викладаємо його поверх черепахи, створюючи видимість панцира. У мене виходять такі ось шестикутники. Робимо тепер на голові очі і рот нашої черепашки. Прикрашаємо по колу кропом. Все готово!

Схожі рецепти