Салат з курки з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Ще раз переконуюся, що салат можна зварганити з будь-яких продуктів, було б бажання і фантазія. Пропоную простий рецепт з однієї кулінарної книги, як приготувати салат з курки з виноградом.
Дивовижно, як продукти можуть поєднуватися яскравими смаками і фарбами. Початковий рецепт передбачав використання манго, але його я замінив на папайю. Її теж можна замінити на солодку диню, грушу, яблука або будь-які інші солодкі плоди з м'якою серединкою. Заправляю салат майонезом, який можна замінити сметаною або йогуртом.
- Грудка куряча - 1 кілограм
- Селера - 4-5 штук (стебло)
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Папайя - 300 грам
- Майонез - 250 грам
- Виноград - 300 грам
- Сіль - За смаком
1. Зрізаю філе з курячої грудки і розміщую його в каструлю, потім заливаю холодною водою, додаю трохи солі. Відправляю каструлю на вогонь і відварюю м'ясо до готовності.
2. Мою селера і нарізаю його півкільцями, можна ще дрібніше.
3. Зелену цибулю мою і нарізаю дрібно гострим ножем.
4. Папайю мою і розрізаю, очищаю шкірку і нарізаю її кубиками.
5. У салатник викладаю папайю, селера і зелений лук.
6. Виноград мою і кожну ягідку розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння (можна використовувати без кісточок).
7. Готове філе дістаю з каструлі і остуджують, потім нарізаю досить великими шматочками (близько 2 сантиметрів).
8. Перемішую всі складові в салатник, а потім додаю відварну курку. Заправляю салат низькокалорійним майонезом (30% жирності).
9. Перемішую салат і в самому кінці додаю виноград. Ще раз акуратно перемішую.
10. Салат можна відправити в холодильник на 30 хвилин, але якщо час підтискає, то можна відразу поставити його на стіл.