Салат з пекінської капусти з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Салати з використанням пекінської капусти останнім часом стали набагато популярнішими. Не міг обійти стороною цю тему, тому розповім, як приготувати салат з пекінської капусти з сиром.
Пекінську капусту часто використовують в азіатській кухні для приготування свіжих і маринованих салатів, наприклад, кимчи. У нашій країні вона не менш популярна, ніж в Азії. Її використовують замість салатного листя.
- Грецькі горіхи - 3 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Груша - 1 штука
- Braai - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Імбир - За смаком
- Огірок - 1 штука
- Солодка картопля - 1 штука
- Пекінська капуста - 1/2 штуки
- Блакитний сир - 100 грам
- Кунжут - 1/2 чайних ложки
- Майонез - За смаком
- Вапно - 1 штука
1. Мою і витираю пекінську капусту, кришу її дрібно (тільки м'яку частину). Дрібно нарізаю зелена цибуля і кінзу. Волоські горіхи ріжу крупно. На дрібній тертці тру часник і корінь імбиру (1 сантиметр). Нарізаю кубиком картопля, огірок, грушу.
2. На вогонь ставлю каструлю з водою і доводжу до кипіння, після цього відварюю солодка картопля протягом 4-5 хвилин, потім дістаю шумівкою і промиваю під холодною водою.
3. Для соусу: в миску кладу майонез (2-3 ложки), додаю сік лайма, тертий часник і імбир, все гарненько перемішую, солю до смаку.
4. Сковороду ставлю на вогонь і розігріваю, відправляю на розпечену поверхню волоські горіхи і обсмажую 2 хвилини.
5. У велику миску викладаю пекінську капусту, додаю огірки, грушу, відвареної солодкий картопля, половину порції волоських горіхів, петрушки, зеленої цибулі і кінзи, додаю пару ложок заправки і гарненько перемішую.
6. Для подачі: поділяю салат на 2 порції, в кожну додаю однакову кількість волоських горіхів, кінзу і зелену цибулю, кунжут і блакитний сир.