Салат з квасолею, квиноа и томатилло
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату з чорною квасолею, рисової лободою, соком лайма, помідорами чері, авокадо, кінзою і сальсою з запечених томатілло, часнику і халапеньйо.
При бажанні ви можете замінити 1 халапеньо 120 г зеленого чилі.
- Сіль - За смаком
- Томатилло - 4 штуки
- Часнику - 3 зубчики
- Халапеньо - 2 штуки
- Вапно, сік - 1 штука
- Банку чорної квасолі - 1 штука(450 г)
- Авокадо - 1 штука
1. У середній каструлі на сильному вогні довести 1 чашку води, ¼ чайної ложки солі і рисову лободу до кипіння. Накрити каструлю кришкрй, зменшити вогонь до слабкого і варити на повільному вогні 15 хвилин. Після 15 хвилин зняти каструлю з вогню і дати постояти під кришкою протягом 10 хвилин. Видалити паперову шкірку у томатілло. Халапеньо очистити від насіння. Промити і обсушити на паперових рушниках квасоля. Нарізати авокадо кубиками. Нарізати помідори черрі.
2. Розігріти гриль зі стійкою в верхній частині. Обсмажити томатілло і часник до тих пір, поки томатілло не стануть коричневого кольору, близько 5-8 хвилин. Очистити часник. Викласти його в блендер з томатілло, ½ чайної ложки солі, перцем халапеньо і ½ чашки кінзи. Перемішати до консистенції пюре. Сальса готова.
3. Викласти рисову лободу в велике блюдо. Перемішати з соком лайма. Після того, як лобода охолоне і буде трохи тепліше кімнатної температури, додати квасолю, помідори черрі, авокадо, залишилися ¼ чашки кінзи і сальсу з томатілло.
4. Перемішати і відразу подавати.