Салат з куркою, і печерицями, і сиром
(покроковий рецепт з фото)
З звичних продуктів можна створити шедевр (за смаком і виглядом). Усе, що для цього потрібно - це трохи фантазії і бажання. Розповім про рецепт, як приготувати салат з куркою, і печерицями, і сиром.
Салат готується шарами, але, думаю, що його можна перемішати (якщо дуже хочеться). Мені подобається красиво прикрашати страви, тому "малюю" Берізка. Завдяки такому прикрасі салат можна презентувати на святковий стіл.
- Яйця - 5 штук
- Оливки - 10-15 штук
- Огірки мариновані - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Печериці - 300 грам
- Курка - 300 грам
- Петрушка - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Курку відварюю в підсоленій воді, остуджують і розривають на волокна. Викладаю курку нижнім шаром, додаю трохи перцю і майонезу.
2. Печериці мою і нарізаю пластинками, потім обсмажую на сковороді з додаванням соняшникової олії. Остуджують їх і викладаю на курячу грудку.
3. Нарізаю мариновані огірки кубиком, маслини розрізаю на 2-3 частини. Мою і нарізаю зелена цибуля, перемішую подрібнені інгредієнти (трохи цибулі залишаю для прикраси), викладаю поверх грибів.
4. Відварюю яйця і остуджують, потім подрібнюю на крупній тертці і викладаю наступним шаром, змащую майонезом. Сир натираю на дрібній тертці і посипаю салат. За допомогою майонезу, оливок, грибів, петрушки і зеленої цибулі прикрашаю салат. Наполягаю його 30 хвилин.