Салат з куркою і кумкватом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите легкі салатики, поєднання цитрусових з м'ясом, а також цінуєте простоту готування, тоді сміливо беріть на замітку цей класний варіант, як приготувати салат з куркою і кумкватом.
1. Насамперед вимийте, обсушити курячу грудку. Додати сіль, поперчіть, додайте улюблені спеції.
2. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Викладіть філе, обсмажте його на середньому вогні до рум'яної скоринки з двох сторін.
3. Поки смажиться грудка, можна зайнятися соусом. Вичавіть сік з апельсинів, вилийте його в невеликий сотейник.
4. Додайте мед або цукор, оцет, щіпку солі, перцю, ароматні спеції.
5. Поставте сотейник на вогонь, а тим часом вимийте, обсушити і наріжте тонкими кружечками кумквати. Додайте їх в соус і варіть на повільному вогні близько 3-4 хвилин.
6. Паралельно вимийте (за потреби) і обсушити мікс-салат.
7. Викладіть зелень на тарілку для подачі. Додайте до неї готову курку.
8. Акуратно дістаньте з соусу кумквати, викладіть їх поруч.
9. Очистіть грейпфрут від шкірки і плівок.
10. Соус процідити через сито, полийте їм зверху салатик.
Усе, блюдо готове до подачі на стіл. Смачного!
- Куряче філе - 2 штуки
- Kumkvat - 6-7 штук
- Апельсин - 2 штуки (тільки сік)
- Грейпфрут - 1 штука
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка (або цукор)
- Мікс-салат - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
2. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Викладіть філе, обсмажте його на середньому вогні до рум'яної скоринки з двох сторін.
3. Поки смажиться грудка, можна зайнятися соусом. Вичавіть сік з апельсинів, вилийте його в невеликий сотейник.
4. Додайте мед або цукор, оцет, щіпку солі, перцю, ароматні спеції.
5. Поставте сотейник на вогонь, а тим часом вимийте, обсушити і наріжте тонкими кружечками кумквати. Додайте їх в соус і варіть на повільному вогні близько 3-4 хвилин.
6. Паралельно вимийте (за потреби) і обсушити мікс-салат.
7. Викладіть зелень на тарілку для подачі. Додайте до неї готову курку.
8. Акуратно дістаньте з соусу кумквати, викладіть їх поруч.
9. Очистіть грейпфрут від шкірки і плівок.
10. Соус процідити через сито, полийте їм зверху салатик.
Усе, блюдо готове до подачі на стіл. Смачного!