Печиво з кумкватом
(покроковий рецепт з фото)
Готувати для своїх улюблених, близьких і друзів - одне задоволення, особливо приємно кожного разу дивувати їх смачними десертами і випічкою. Розповім, як приготувати печиво з кумкватом.
Особливу увагу в цьому рецепті варто приділити саме обробці кумквата, випікати їх свіжими не рекомендую, інакше вони згорнуться. Краще їх попередньо трохи загасити у вершковому маслі і цукрі. Випічка виходить ароматною, смачною і цікавою. Кожен раз печиво виходить трохи іншим, але всякий раз - ароматним і дуже смачним.
- Kumkvat - 6 штук
- Борошно - 350 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Імбир - 50 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 100 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
1. Перш за все мою і нарізаю кільцями кумкват. У сковороду кладу 20 грам вершкового масла і додаю ложку цукрового піску, розтоплюю і відправляю туди ж кумквати, готую 10 хвилин на слабкому вогні. Для тіста: борошно змішую з розпушувачем і сіллю. Додаю подрібнений на дрібній тертці імбир, корицю, розтираю їх з холодним маслом (100 грам). В отриману крихту додаю цукор, мед і яйце. Замішую тісто, поділяю його на 2 частини, кожну розкочують в пласт товщиною 3 міліметра.
2. Спеціальними формами або склянкою вирізаю печиво, потім акуратно знімаю залишки тіста. Обрізки збираю разом і знову розкочують, потім знову формочками вирізаю печиво.
3. Деко застеляють пергаментом, викладаю отримане печиво, на кожну штучку кладу по шматочку кумквата, а також поливаю отриманим після виварювання сиропом.
4. Відправляю деко в розігрітий до 190 градусів духовку на 20 хвилин, після чого дістаю з духовки і перекладаю на тарілку. Смачного!