Салат з курки з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Салат з курки з селерою може стати не тільки корисною закускою, але і дуже смачною начинкою для піти. Приготувати його дуже просто і швидко. Знадобиться куряче філе, селера, цибуля і яблуко.
Салат з курки з селерою підійде як для повсякденного вечері, так і для святкового столу. Чудовою знахідкою він стане і для ленчу чи пізнього сніданку. Досить звернути такий салат в лаваш або піту. А готується він за дві секунди. Найбільша робота - обсмажити курку (її, до речі, можна і зварити). Овочі-фрукти дрібно нарізаємо і все!
- Куряче філе - 450-500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Селера (стебла) - 3 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Мигдаль пластинками - 0, 5 склянки (можна замінити на подрібнені волоські горіхи.)
- Каррі (порошок) - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 0, 75 склянки
- Майонез - 0, 75 склянки
1. Куряче філе викладіть в сковороду, додайте півсклянки води. Доведіть до кипіння, накрийте, понизьте вогонь до середнього і тушьте під кришкою протягом 20 хвилин до готовності філе. Іноді перевертайте.
2. Поки курка гаситися, приготуйте овочі. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками, селера подрібніть. Яблуко очистіть від насіння і також подрібніть.
3. Готове куряче філе подрібніть ножем або міксером (насадка для змішування тіста).
4. Коли курка охолоне (можна прибрати її на час в холодильник), додайте до неї карі, майонез і сметану. Перемішайте.
5. Додайте в салат нарізані яблуко, цибуля і селера, а також мигдаль. Перемішайте. Якщо треба, додайте майонез і сметану.
6. Подавайте салат з курки з селерою в піті або на салатних листках. Смачного!