Салат з курки з ананасом і огірком
(покроковий рецепт з фото)
Смачний курячий салат з шматочками ананаса. Незвичайне поєднання смаків!
Напередодні свята Різдва Христового на Святу Вечерю за українськими традиціями за щедрий стіл сідає вся сім'я. Всі страви за таким столом повинні бути пісними. З появою на небі першої зірки - всі готові до Багатою Куті.
- Огірок - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Консервована кукурудза - - За смаком
- Банку Консервованого ананаса - 1/2 штуки (шматочками)
- Картопля - 1 штука
- Майонез - - За смаком
- Індюшье або куряче філе - 2 штуки
1. На Різдвяному столі в пам'ять про дванадцять апостолів за традицією наші предки ставили дванадцять пісних страв. Такі традиційні страви, як риба, борщ, вареники, гриби, узвар і кутя - завжди стояли на святковому столі. Про існування ананасів ніхто з наших предків не мав і уявлення. Давайте додамо трохи різноманітності в традиційні страви.
2. Промиємо картопля, дайджест, очистимо його від шкірки, разрежем навпіл і натерти на тертці з блюдця, намагаючись, щоб шар був рівномірним. Шар картоплі промажем майонезом.
3. Зварене в круту яйце очистимо, і натремо поверх шару з майонезом. Куряче філе нарізаємо маленькими шматочками і посипаємо зверху шару з яйцем. Помажемо зверху майонезом.
4. Часточки ананаса викладаємо зверху, також викладаємо дрібно подрібнений огірок і кукурудзу. Прямо з банки злегка поливаємо соком ананаса.
5. Салат прикрашаємо на свій смак. Можна подавати на святковий стіл.