Рецепт Салат з копченою куркою і кукурудзою фото

Салат з копченою куркою і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка, Кукурудза, Курка копчена, Консервована кукурудза
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Салати

Ми звикли готувати салати зі звичайною вареною ковбасою. Так набагато простіше, ніж обробляти і варити м'ясо або птицю. Але є ще варіант. Ось, як приготувати салат з копченою куркою і кукурудзою.

Кукурудза - чудовий овоч. Він хороший як в вареному вигляді, так і в консервованому. Останній варіант, як правило, використовують для приготування різноманітних салатів. Кукурудза, маючи характерний солодкуватий смак, додає пікантність багатьох страв.

  • Копчена курка - 300 грам
  • Кукурудза консервована - 100 грам
  • Петрушка - 1 пучок
  • Майонез - 100-150 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Капуста пекінська - 1 штука
салат з копченою куркою і кукурудзою - фото крок 1
Для початку зваримо яйця. Для цього кладемо їх в холодну воду і доводимо до кипіння. Насипаємо трохи солі, щоб вони не тріскалися. Через 10 хвилин дістаємо їх і заливаємо холодною водою, щоб чистилися краще. Охолоджені яйця ріжемо кубиками.
салат з копченою куркою і кукурудзою - фото крок 2
Пекінську капусту обполіскувати. Знімаємо листи один за іншим. Нижню частину листа з твердою основою відрізаємо від верхньої, Частка листа Навпіл. Щільну частину дрібно нарізаємо, а верхня нам ще стане в нагоді.
салат з копченою куркою і кукурудзою - фото крок 3
Дістаємо копчену курку, або її частина. Це можуть бути стегенця або чисте філе. Відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо смужками. До речі, курку можна цілком замінити індичкою.
салат з копченою куркою і кукурудзою - фото крок 4
Відкриваємо банку солодкої кукурудзи. Не шкодуйте коштів на покупку якісних консервів. Якщо поскупилася, одна маленька баночка може занапастити весь салат. Викладаємо всі інгредієнти в миску, присмачуємо майонезом і ретельно перемішуємо.
салат з копченою куркою і кукурудзою - фото крок 5
Тепер беремо тарілочку і оформляємо салат. Кладемо вниз листя пекінської капусти. Зверху поміщаємо на них кілька ложок салату. Прикрашаємо петрушкою або будь-який інший зеленню. Блюдо готово!

Схожі рецепти