Салат з копченою куркою і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли готувати салати зі звичайною вареною ковбасою. Так набагато простіше, ніж обробляти і варити м'ясо або птицю. Але є ще варіант. Ось, як приготувати салат з копченою куркою і кукурудзою.
Кукурудза - чудовий овоч. Він хороший як в вареному вигляді, так і в консервованому. Останній варіант, як правило, використовують для приготування різноманітних салатів. Кукурудза, маючи характерний солодкуватий смак, додає пікантність багатьох страв.
- Копчена курка - 300 грам
- Кукурудза консервована - 100 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Майонез - 100-150 грам
- Яйця - 4 штуки
- Капуста пекінська - 1 штука
Для початку зваримо яйця. Для цього кладемо їх в холодну воду і доводимо до кипіння. Насипаємо трохи солі, щоб вони не тріскалися. Через 10 хвилин дістаємо їх і заливаємо холодною водою, щоб чистилися краще. Охолоджені яйця ріжемо кубиками.
Пекінську капусту обполіскувати. Знімаємо листи один за іншим. Нижню частину листа з твердою основою відрізаємо від верхньої, Частка листа Навпіл. Щільну частину дрібно нарізаємо, а верхня нам ще стане в нагоді.
Дістаємо копчену курку, або її частина. Це можуть бути стегенця або чисте філе. Відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо смужками. До речі, курку можна цілком замінити індичкою.
Відкриваємо банку солодкої кукурудзи. Не шкодуйте коштів на покупку якісних консервів. Якщо поскупилася, одна маленька баночка може занапастити весь салат. Викладаємо всі інгредієнти в миску, присмачуємо майонезом і ретельно перемішуємо.
Тепер беремо тарілочку і оформляємо салат. Кладемо вниз листя пекінської капусти. Зверху поміщаємо на них кілька ложок салату. Прикрашаємо петрушкою або будь-який інший зеленню. Блюдо готово!