Салат з копченою куркою і грибами шарами
(покроковий рецепт з фото)
Листкові салати - це завжди окрема тема. Вони викликають, як правило, більшу повагу у гостей. Напевно, з огляду на схожість з тортом. Ось, як приготувати салат з копченою куркою і грибами шарами.
Даний салат буде хороший і в якості закуски на святковий стіл, і в якості основного блюда на обід. Він дуже ситний і в той же час освіжаючий. Там є, як мінімум, три види білка: в курці, яйцях і грибах. Прямо салат для спортсменів! А свіжі огірки і зелень відмінно розряджають важку атмосферу білкових інгредієнтів, надаючи салату свіжість.
- Курка копчена - 300 грам
- Гриби - 300 грам
- Яйця - 4 штуки
- Огірки - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Ягоди - За смаком
Для салату нам знадобиться копчена курка. Це може бути, в принципі, будь-яка копчена птиця. Нарізаємо куряче філе на довгі тонкі скибочки, викладаємо їх на дно блюда. Це буде наш перший шар.
Присмачуємо нижній шар з курки майонезом, розподіляючи його по всій поверхні. Далі нарізаємо огірки соломкою, викладаємо їх поверх курки. Кожен шар солимо і перчимо до смаку.
Для третього шару нам потрібні гриби. Можна взяти мариновані, але у мене були свіжі. Я їх отварила і обсмажити з ріпчастою цибулею на сковорідці в рослинному маслі до красивого золотисто-коричневого кольору. Викладаю гриби поверх огірків, потім кладу майонез.
Моєму зелень. Рубаємо дрібно кріп і зелена цибулька. Зелені багато не буває. Вона корисна в будь-якій кількості, якщо це не лікарські трави, звичайно. Посипаємо шар грибів зеленушкой.
Останнім шаром йдуть яйця. Ми їх вже відварити круто і почистили. Дрібненько кришимо яєчка, посипаємо ними верхній шар салату. Прикрашаємо верхівку зеленню і ягодами смородини (або будь-якими іншими). Будьте впевнені: гості з апетитом зустрінуть цей салат!