Рецепт Салат з фалафель фото

Салат з фалафель
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі, Бобові, Баклажан
Вегетаріанське харчування, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Салати

Якщо ви любите ароматні хрусткі кульки фалафель - цей салат для вас! рум'яний фалафель, смажені баклажани, свіжі помідори і пряна заправка - майже класичне поєднання!

Дуже люблю фалафель, але не можу собі дозволити захоплюватися питою. Тому готую собі такий салат і насолоджуюся улюбленим смаком.

  • Гайка - 1/2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (середнього розміру)
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - 1/2 пучка (петрушка і кінза)
  • Борошно пшеничне в / сорт - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Суміш прянощів - 1-1, 5 Ст. Ложки (зіра, koriandr, кмин, кардамон, каррі, гострий перець)
  • Віруючі - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - За смаком (для обжарки)
  • Баклажан - 1 штука (на салат)
  • Лук червоний - 1 штука (на салат)
  • Помідори - 2-3 штук (на салат)
  • Салатні листя - 3-4 штук (на салат)
  • Чилі перець - 1/2 штуки (на салат)
  • Зелена цибуля - 3 штуки (на салат)
  • Йогурт натуральний - 200 мілілітрів (для соусу)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Віруючі - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Часник - 1 зубчик (для соусу)
  • Цедра лимону - 1/2 чайних ложки (для соусу)
  • Чорний перець - За смаком (для соусу)
салат з фалафель - фото крок 1
Замочіть нут в холодній воді на 10 годин. Якщо ще жарко, краще це зробити в холодильнику.
салат з фалафель - фото крок 2
Набряклий нут промийте, дайте стекти і викладіть в чашу блендера. Пробийте в пульсовом режимі в крихту разом з цибулею, часником і зеленню. Додайте свежерастолченние прянощі, сіль і тахіну і ще раз пробийте до дуже дрібної крихти. Додайте борошно і розпушувач і перемішайте фарш лопаткою.
салат з фалафель - фото крок 3
Вологими руками сформуйте дрібні круглі кульки, як фрикадельки.
салат з фалафель - фото крок 4
Добре розігрійте масло для фритюру і обсмажте фалафель до рум'яної скоринки з обох сторін.
салат з фалафель - фото крок 5
Викладіть на серветки для видалення надлишків олії і повністю остудіть.
салат з фалафель - фото крок 6
Баклажан для салату краще взяти тонкий і довгий. Наріжте його тонкими кружечками і обсмажте на олії з двох сторін.
салат з фалафель - фото крок 7
Наріжте фалафель четвертинками. Приготуйте соус, змішавши йогурт з тахіни, лимонний соком і цедрою. Поперчіть і посоліть за смаком, додайте пропущений через прес зубок часнику. Добре перемішайте.
салат з фалафель - фото крок 8
На тарілку викладіть промитий і добре просушений салат. На нього розкладіть тонко нарізаний червоний лук. Зверху розкладіть обсмажені баклажани. Поперчіть чорним перцем за смаком.
салат з фалафель - фото крок 9
Полийте трохи соусом баклажани і розкладіть фалафель.
салат з фалафель - фото крок 10
Зверху викладіть скибочки помідорів і ще соус.
Потім зелену цибулю, кінзу і гострий перчик. Полийте соусом і дайте настоятися і просочитися хвилин 15. Подавайте до столу злегка охолодженим.

Схожі рецепти