Салат з фалафель
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите ароматні хрусткі кульки фалафель - цей салат для вас! рум'яний фалафель, смажені баклажани, свіжі помідори і пряна заправка - майже класичне поєднання!
Дуже люблю фалафель, але не можу собі дозволити захоплюватися питою. Тому готую собі такий салат і насолоджуюся улюбленим смаком.
- Гайка - 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (середнього розміру)
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 1/2 пучка (петрушка і кінза)
- Борошно пшеничне в / сорт - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Суміш прянощів - 1-1, 5 Ст. Ложки (зіра, koriandr, кмин, кардамон, каррі, гострий перець)
- Віруючі - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - За смаком (для обжарки)
- Баклажан - 1 штука (на салат)
- Лук червоний - 1 штука (на салат)
- Помідори - 2-3 штук (на салат)
- Салатні листя - 3-4 штук (на салат)
- Чилі перець - 1/2 штуки (на салат)
- Зелена цибуля - 3 штуки (на салат)
- Йогурт натуральний - 200 мілілітрів (для соусу)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Віруючі - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Часник - 1 зубчик (для соусу)
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки (для соусу)
- Чорний перець - За смаком (для соусу)

Замочіть нут в холодній воді на 10 годин. Якщо ще жарко, краще це зробити в холодильнику.

Набряклий нут промийте, дайте стекти і викладіть в чашу блендера. Пробийте в пульсовом режимі в крихту разом з цибулею, часником і зеленню. Додайте свежерастолченние прянощі, сіль і тахіну і ще раз пробийте до дуже дрібної крихти. Додайте борошно і розпушувач і перемішайте фарш лопаткою.

Вологими руками сформуйте дрібні круглі кульки, як фрикадельки.

Добре розігрійте масло для фритюру і обсмажте фалафель до рум'яної скоринки з обох сторін.

Викладіть на серветки для видалення надлишків олії і повністю остудіть.

Баклажан для салату краще взяти тонкий і довгий. Наріжте його тонкими кружечками і обсмажте на олії з двох сторін.

Наріжте фалафель четвертинками. Приготуйте соус, змішавши йогурт з тахіни, лимонний соком і цедрою. Поперчіть і посоліть за смаком, додайте пропущений через прес зубок часнику. Добре перемішайте.

На тарілку викладіть промитий і добре просушений салат. На нього розкладіть тонко нарізаний червоний лук. Зверху розкладіть обсмажені баклажани. Поперчіть чорним перцем за смаком.

Полийте трохи соусом баклажани і розкладіть фалафель.

Зверху викладіть скибочки помідорів і ще соус.
Потім зелену цибулю, кінзу і гострий перчик. Полийте соусом і дайте настоятися і просочитися хвилин 15. Подавайте до столу злегка охолодженим.
Потім зелену цибулю, кінзу і гострий перчик. Полийте соусом і дайте настоятися і просочитися хвилин 15. Подавайте до столу злегка охолодженим.