Салат з буряка вареної
(покроковий рецепт з фото)
Буряк можна використовувати не тільки для приготування салату «Вінегрет». Розповім ще один відмінний спосіб її застосування - як приготувати салат з буряка вареної, що робиться дуже легко і просто.
Буряк для салату можна запекти в духовці, мікрохвильової печі або відварити. Є у мене один секрет, як можна прискорити процес варіння буряка. Розміщую її в каструлю з водою і доводжу до кипіння, відразу після зливаю воду і заливаю овоч холодної, а потім вже відварюю буряк до готовності. Завдяки різкому перепаду температури, буряк вариться швидше.
- Буряк - 5 штук (середні)
- Волоський горіх - 5-6 штук
- Йогурт - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 1 зубчик
1. Буряк відварюю, потім дістаю і остуджують (це займає близько 1-1, 5 годин). Волоські горіхи очищаю від шкаралупи.
2. Буряк очищаю і натираю на крупній тертці, подрібнюю волоські горіхи в крихту, але не дуже дрібну (на блендері або качалкою). Часник чищу і пропускаю через прес, додаю пару ложок натурального йогурту без добавок.
3. Змішую всі інгредієнти в салатник, салат можна подавати відразу, прикрасивши ядром волоського горіха.