Салат «вороняче гніздо»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Досить простий, але смачний і ситний салат, поданий у вигляді гнізда птахи, стане відмінним блюдом для святкового столу та забере на ньому гідне місце. Беріть на замітку рецепт!
Опис приготування:
Салат"Вороняче гніздо" приготувати дуже просто. Головне правильно підсмажити картоплю Пай. Для того, щоб добре вийшла хрустка, золотистая соломка, вибирайте рівні коренеплоди, без очок, однакового розміру. Нарізану картоплю дуже ретельно промийте в холодній воді, видаляючи крохмаль по максимуму. Хрусткий цибулю, свіжий огірок і смажену картоплю відмінно поєднуються з відвареним курячим м'ясом і бархатистими вареними яйцями.
- Курка - 250 грам (відварна)
- Огірок - 1 штука (свіжий)
- Картопля - 300 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Яйце перепелине - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 200 мілілітрів
- Майонез - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Зелень - 5 грам (кріп, петрушка, для прикраси)
Підготуйте всі інгредієнти для приготування салату.
Для салату потрібно приготувати картоплю Пай. Він буде одним з компонентів салату і його окрасою. Картопля очистіть, наріжте тонкою соломкою і ретельно промийте 2-3 рази в холодній воді. Це робиться для того, щоб видалити крохмаль.
Після відкиньте картопля на сито. Тепер він не потемніє.
Добре просушіть нарізану картоплю за допомогою паперового рушника.
У каструлі з товстим дном добре розжарите соняшникова рафінована олія, поки не піде легкий димок. Порціями закладайте картопля в киплячу олію і обсмажуйте по 5-6 хвилин до золотистого кольору. Готовий смажену картоплю Пай викладайте на паперовий рушник.
Наріжте відварну курку і викладіть в салатник.
Огірок помийте, очистіть і наріжте кубиками. Викладіть в салат.
Курячі яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть. Дрібно наріжте і додайте в салат.
Викладіть в салат трохи смаженої картоплі.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Додайте в салат. Якщо цибуля дуже гіркий, то можна його обдати окропом.
Салат посоліть за смаком і заправте майонезом.
Перемішайте всі інгредієнти салату.
Викладіть салат на тарілку гіркою. Зробіть в середині поглиблення. Покрийте салат картопляної смаженої соломкою. У поглиблення викладіть варені перепелині яйця. Прикрасьте зеленню.
Салат"Вороняче гніздо" готовий. Подавайте на святковий стіл.