Салат «Вальдорф»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі відомий авторський рецепт - салат "вальдорф" . Це легкий, смачний і оригінальний салат, який ідеально підійде для вечері і святкового столу.
1. Рецепт приготування салату "вальдорф" за багато років свого існування зазнав деяких змін. Для початку необхідно вимити й обсушити яблуко. Найкраще вибирати не дуже тверде і солодкувате яблуко. Нарізати його великими кубиками і скласти в салатник.
2. Стебло селери вимити, просушити і нарізати тонкими смужками. Додати до нарізання яблуку.
3. Ізюм залити окропом на кілька хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити. Надіслати в салатник. Якщо під рукою є свіжий виноград, то його вимити, обсушити і розрізати навпіл.
4. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і перетинок. Злегка подрібнити їх і додати в салат. Основні інгредієнти готові.
5. Тепер час приготувати заправку. Для цього необхідно в окремій мисочці змішати сметану (або майонез низької жирності) з вичавленим соком лимона. Посолити і поперчити заправку до смаку.
6. Викласти заправку в салатник. Все ретельно перемішати.
7. От і все, салат "вальдорф" в домашніх умовах готовий. Подавати його на вимитих і просушених листі салату.
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Ізюм - 50 грам (можна замінити виноградом)
- Яблуко - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Крем - 3 Ст. Ложки (або майонез)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
2. Стебло селери вимити, просушити і нарізати тонкими смужками. Додати до нарізання яблуку.
3. Ізюм залити окропом на кілька хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити. Надіслати в салатник. Якщо під рукою є свіжий виноград, то його вимити, обсушити і розрізати навпіл.
4. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і перетинок. Злегка подрібнити їх і додати в салат. Основні інгредієнти готові.
5. Тепер час приготувати заправку. Для цього необхідно в окремій мисочці змішати сметану (або майонез низької жирності) з вичавленим соком лимона. Посолити і поперчити заправку до смаку.
6. Викласти заправку в салатник. Все ретельно перемішати.
7. От і все, салат "вальдорф" в домашніх умовах готовий. Подавати його на вимитих і просушених листі салату.