Рецепт Салат «Вальдорф» фото

Салат «Вальдорф»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Курка, Яблука, Куряча грудка, Селера
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл, Фуршет
Салати

Пропоную вашій увазі відомий авторський рецепт - салат "вальдорф" . Це легкий, смачний і оригінальний салат, який ідеально підійде для вечері і святкового столу.

1. Рецепт приготування салату "вальдорф" за багато років свого існування зазнав деяких змін. Для початку необхідно вимити й обсушити яблуко. Найкраще вибирати не дуже тверде і солодкувате яблуко. Нарізати його великими кубиками і скласти в салатник.

2. Стебло селери вимити, просушити і нарізати тонкими смужками. Додати до нарізання яблуку.

3. Ізюм залити окропом на кілька хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити. Надіслати в салатник. Якщо під рукою є свіжий виноград, то його вимити, обсушити і розрізати навпіл.

4. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і перетинок. Злегка подрібнити їх і додати в салат. Основні інгредієнти готові.

5. Тепер час приготувати заправку. Для цього необхідно в окремій мисочці змішати сметану (або майонез низької жирності) з вичавленим соком лимона. Посолити і поперчити заправку до смаку.

6. Викласти заправку в салатник. Все ретельно перемішати.

7. От і все, салат "вальдорф" в домашніх умовах готовий. Подавати його на вимитих і просушених листі салату.

  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Ізюм - 50 грам (можна замінити виноградом)
  • Яблуко - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Крем - 3 Ст. Ложки (або майонез)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування салату "вальдорф" за багато років свого існування зазнав деяких змін. Для початку необхідно вимити й обсушити яблуко. Найкраще вибирати не дуже тверде і солодкувате яблуко. Нарізати його великими кубиками і скласти в салатник.

2. Стебло селери вимити, просушити і нарізати тонкими смужками. Додати до нарізання яблуку.

3. Ізюм залити окропом на кілька хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити. Надіслати в салатник. Якщо під рукою є свіжий виноград, то його вимити, обсушити і розрізати навпіл.

4. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і перетинок. Злегка подрібнити їх і додати в салат. Основні інгредієнти готові.

5. Тепер час приготувати заправку. Для цього необхідно в окремій мисочці змішати сметану (або майонез низької жирності) з вичавленим соком лимона. Посолити і поперчити заправку до смаку.

6. Викласти заправку в салатник. Все ретельно перемішати.

7. От і все, салат "вальдорф" в домашніх умовах готовий. Подавати його на вимитих і просушених листі салату.

Схожі рецепти