Салат у вигляді вісімки
(покроковий рецепт з фото)
Моя мама дуже любить салати з оселедця, я вирішила привітати її з 8 березня ось таким красивим салатом у вигляді вісімки. В принципі, будь-який салат можна так оформити, дивіться докладніше в рецепті!
Для прикраси салату окремо відваріть куряче яйце, морква і перепелині яйця. Також я використовувала кріп, пір'я зеленої цибулі. Для фарбування перепелиних яєць можна використовувати сік буряка, краснокачанной капусти, kurkumu.
- Оселедець слабосолона - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Прикраса - За смаком (перепелині яйця 3 шт, кріп 3 гілочки, варений жовток 1 шт, морква варена 1 шт, буряковий сік 2 ст.Л )
Підготуйте продукти для салату: відваріть овочі, розберіть рибу від кісток і шкіри.
Картоплю і моркву поріжте кубиками, складіть в глибокий салатник.
Оселедець і цибулю порізати кубиками. Додайте до овочів.
Буряк поріжте кубиками, додайте в салат, разом з майонезом і дрібкою перцю меленого. Перемішайте. Сіль - за бажанням.
Візьміть велике блюдо. Поставте на нього дві склянки різного діаметру. Навколо склянок викладайте салат у вигляді вісімки.
Для прикраси салату відваріть куряче яйце, білок не знадобився. Покладіть гілочки кропу на салат, жовтками зробіть квіти мімози.
З вареної моркви зробіть квіточки, відваріть перепелині яйця, очистіть їх від шкаралупи і опустіть на кілька хвилин в буряковий сік. Зробіть хрестоподібний надріз на яйцях, трохи притисніть пальцями боки, щоб "крокуси" прочинилися. Оформіть салат гілочками кропу, пір'ям лука. Салат у вигляді вісімки готовий. Обережно приберіть склянки. З наступаючим!