Салат у вигляді серця
(покроковий рецепт з фото)
Смак страви, природно, має першорядне значення, але як же хочеться, щоб було не тільки смачно, але і красиво. Пропоную вашій увазі цікавий варіант - салат у вигляді серця.
Вся принадність салату у вигляді серця в тому, що начинка у нього може бути абсолютно різною. Головне, щоб інгредієнти добре поєднувалися з морквою.
- Картопля - 5-6 штук
- М'ясо відварне - 300 грам
- Мариновані огірки - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 4-5 штук
- Морква - 4-5 штук
- Майонез - 150-200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Даний рецепт приготування салату у вигляді серця досить простий. Для початку необхідно поставити варити м'ясо (при бажанні можна замінити на ковбасу або курку), вимитий картопля, морква і яйця. Коли буде готове, все добре остудити. Картоплю очистити і натерти на середній терці.
2. На плоску тарілку викласти терту картоплю і сформувати з нього серце. Щільно притиснути руками. Посолити і поперчити за смаком.
3. Також за смаком змастити майонезом. При бажанні можна додати в майонез трохи видавленого через прес часнику.
4. Відварене м'ясо нарізати дрібними кубиками і викласти зверху картоплі. Цибулину очистити, подрібнити, залити на кілька хвилин окропом. Потім воду злити, цибуля просушити і викласти на м'ясо.
5. Лук також промазати майонезом. Яйця очистити і натерти на тертці. Викласти зверху. Посолити і поперчити за смаком.
6. Змастити майонезом. Огірки просушити і нарізати кубиками. Викласти наступним шаром.
7. Рясно змастити майонезом верх і краю серця.
8. Морква очистити і натерти на дрібній тертці. Викладати маленькими порціями, накриваючи верх і боки салату. Злегка вологими руками щільно притискати морквину. От і все, салат у вигляді серця в домашніх умовах готовий. Можна дати йому настоятися і подавати до столу.