Торт у вигляді серця
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт буде приємно отримати будь-який мамі від дочки або внучки. Готується він дуже легко, головне мати духовку і кондитерський мішок найпростіший. Отже, вперед!
Відмінний варіант, як приготувати торт у вигляді серця. Тортик виходить дуже ніжним, підійде з будь-якого приводу, і рідні, і гості залишаться задоволені, запевняю. Дивіться уважно рецепт - і починайте готувати!
- Жирний кефір - 1 Склянка (або крем)
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок
- Сода - 1 Чайна ложка (гасити оцтом)
- Крем 21% і вище - 450 грам (для крему)
- Загущувач вершків - 1 штука (упаковка, в вершках)
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок (в вершках)
- Ванільний цукор - 1 штука
- Просочення коржів - За смаком (будь-який сироп солодкий або варення, лікер)
Підготуйте продукти для торта і крему. Сметану попередньо охолодіть в холодильнику, щоб краще збили крем.
В кефірі розчиніть цукор, додайте яйце сире. Розмішайте.
Додайте просіяне борошно, какао-порошок і соду. Соду гасити потрібно.
Ретельно віночком доведіть тісто до однорідного стану. Грудочок бути не повинно.
Візьміть будь-яку антипригарним форму, можна силіконову. Змастіть рослинним маслом без запаху і перелийте тісто. Поставте в духовку на 30-40 хвилин, випікайте при 180 градусах.
Поки печеться бісквіт, приготуйте крем. Для крему збийте міксером сметану з загустителем вершків, після додайте цукрову пудру, знову збийте. Крем готовий. Він повинен вийти густим і креообразним, щільним.
Готовий бісквіт дістаньте з форми після повного охолодження.
Розріжте корж на дві частини. Дістаньте крем з холодильника і просочення. Я буду просочувати полуничним солодким варенням. Можна взяти цукровий або фруктовий сироп, лікер.
Обидва бісквіта просочити сиропом.
Візьміть тарілочку або блюдо. Покладіть перший просочений корж. Змастіть його щедро кремом.
Накрийте обережно просоченим другим коржем.
Що залишився крем перекладете в кондитерський мішок, зробіть прикраси торта. Я намалювала сіточку і "посадила" квіточки. Поставте торт в холодильник на пару годин для застигання крему і просочення. Приємного!