Салат «Рукола з креветками»
(покроковий рецепт з фото)
Чудове поєднання тигрових креветок, бальзамічного крему і свіжої руколи робить цей салат одночасно простим, але також дуже святковим і ситним! Дивіться рецепт і готуйте вже зараз!
Креветки і рукола - це вже давно безпрограшна комбінація. Щоб зробити салат більш пікантним, рекомендую приготувати легку заправку з гірчиці дижонской, меду, соку лимона лайма, апельсина і спецій. Для приготування салат рукола з креветками необов'язково брати тигрові креветки, але також підійдуть звичайні, коктейльні або навіть королівські.
- Дижонская гірчиця - 5 грам
- Салат рукола - 110 грам
- Помідори черрі - 100 грам
- Креветки тигрові - 230 грам
- Часник - 1 зубчик
- Кедрові горішки - 20 грам
- Крем бальзамічний - 20 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Лимон або вапно - За смаком
- Апельсин - 1-2 скибочок
- Оливкова олія - 20 грам
- Пармезан - 20 грам
Підготуйте всі необхідні продукти.
Рукколу промийте та висушіть, помідори черрі розріжте навпіл, пармезан натріть на тертці, часник дрібно порубати.
Креветки потрібно почистити, найзручніше це робити ножицями, видаліть панцир, стравохід і хвіст. Залишитися має тільки м'якоть.
Змішайте рослинне масло (можете взяти звичайне соняшникова або оливкова) і часник подрібнений. Замаринуйте в суміші креветки хвилин на 10-15.
Відставте поки в сторону креветки і приготуйте соус: змішайте гірчицю, мідь, сіль і перець за смаком, додайте оливкову олію, видавіть туди сік лимона, лайма і апельсина. Перемішайте.
Розігрійте сковороду, налийте в неї трохи олії оливкової, обсмажте креветки хвилини 2-3 всього, помішуючи постійно.
У салатницю викласти рукколу, помідори, а потім креветки. Полийте все приготованим соусом.
Готовий салат "рукола з креветками" посипте тертим пармезаном, горішками і полийте зверху бальзамічним кремом. Смачного!