Рецепт Салат «мімоза» з огірком фото

Салат «мімоза» з огірком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Огірок
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Рецепти салатів"Mimosa" з огірком прийшов в голову сам, коли ми вирішили приготувати "мімозу" без варених овочів. Салат вийшов з насиченим смаком свіжої зелені! Нагадування про літо. Спробуйте.

Замість консервованої скумбрії можете взяти будь-яку іншу консервовану рибу. В принципі, салат "мімоза" немає якихось строгих умов на цей рахунок, скільки я не стикався з рецептами "мімоза", переконувався, що кожна господиня впевнена, що саме її рецепт правильний. Хоча, кажуть, що найперший салат "мімоза" був зроблений саме з скумбрією. Тому і рекомендую її в цьому рецепті.

Що на рахунок зелені, тут теж все залежить від вашого бажання. Я люблю змішувати кріп і петрушку. Моя подруга обов'язково додає селера і кінзу.

Почнемо приготування салату.

1. Зваріть яйця круто.

2. Поки яйця варяться, почистіть і дрібно наріжте ріпчасту цибулю. Обдайте його окропом і потримайте в гарячій воді близько десяти хвилин. Таким чином, з лука піде вся гіркота.

3. Варені яйця остудіть холодною водою. Чистий. Відокремте жовтки від білків.

4. Натріть на крупній тертці білки, а на дрібній - жовтки.

5. Зелень порубати дрібно.

6. Огірки дрібно наріжте або натріть на крупній тертці. Змішайте їх з зеленню.

7. Приготуйте салатницю. Першим шаром, на дно салатниці викладаємо консервовану скумбрію. Обов'язково розімніть її виделкою.

8. Другим шаром - ріпчаста цибуля. І змастіть цибулю майонезом.

9. Третім шаром підуть яєчні білки. Рівномірно їх розподіліть.

10. Четвертим шаром буде зелень з огірком. Викладіть акуратно, щоб не утворилося грудочок. І так само акуратно змастіть майонезом.

11. Зверху салат "мімоза" з огірком посипте тертим яєчним жовтком.

Можете прикрасити салат зеленню. Смачного!

  • Огірок - 2-3 штук (залежно від розміру.)
  • Яйця - 4 штуки
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Консервована скумбрія - 100 грам
  • Свіжа зелень - За смаком
Замість консервованої скумбрії можете взяти будь-яку іншу консервовану рибу. В принципі, салат "мімоза" немає якихось строгих умов на цей рахунок, скільки я не стикався з рецептами "мімоза", переконувався, що кожна господиня впевнена, що саме її рецепт правильний. Хоча, кажуть, що найперший салат "мімоза" був зроблений саме з скумбрією. Тому і рекомендую її в цьому рецепті.

Що на рахунок зелені, тут теж все залежить від вашого бажання. Я люблю змішувати кріп і петрушку. Моя подруга обов'язково додає селера і кінзу.

Почнемо приготування салату.

1. Зваріть яйця круто.

2. Поки яйця варяться, почистіть і дрібно наріжте ріпчасту цибулю. Обдайте його окропом і потримайте в гарячій воді близько десяти хвилин. Таким чином, з лука піде вся гіркота.

3. Варені яйця остудіть холодною водою. Чистий. Відокремте жовтки від білків.

4. Натріть на крупній тертці білки, а на дрібній - жовтки.

5. Зелень порубати дрібно.

6. Огірки дрібно наріжте або натріть на крупній тертці. Змішайте їх з зеленню.

7. Приготуйте салатницю. Першим шаром, на дно салатниці викладаємо консервовану скумбрію. Обов'язково розімніть її виделкою.

8. Другим шаром - ріпчаста цибуля. І змастіть цибулю майонезом.

9. Третім шаром підуть яєчні білки. Рівномірно їх розподіліть.

10. Четвертим шаром буде зелень з огірком. Викладіть акуратно, щоб не утворилося грудочок. І так само акуратно змастіть майонезом.

11. Зверху салат "мімоза" з огірком посипте тертим яєчним жовтком.

Можете прикрасити салат зеленню. Смачного!

Схожі рецепти