Салат «Іспанська ципочка»
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки кухням з різних країн світу можна познайомиться з їх культурою і традиціями. Ось цей рецепт допоможе дізнатися трохи більше про Іспанію. Розповім, як приготувати салат «Іспанська ципочка».
Курку для салату можна запекти або обсмажити, тут підійдуть залишки від цілої тушки або філе. Фішка салату в тому, що на відміну від звичної нам подачі, всі інгредієнти не перемішують, а укладаю поверх зелені, так і подають. Кожен у себе в тарілці вже може перемішати салат або є так.
- Оливкова олія - За смаком
- Мигдаль - 1 Склянка
- Курка - 300 грам (запечена)
- Паприка копчена - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Шалот - 1 штука
- Іспанська оцет - 2 Ст. Ложки
- Салат «Фризе» - 3 штуки
- Червоний перець - 2 штуки (запечений або обсмажений)
- Черрі - 0, 5 кілограма
- Сир «Манча» - 85 грам
1
У сковороду налийте оливкова олія і викладіть нарізану крупно мигдаль, обсмажте його до золотистого кольору, потім перекладіть на паперовий рушник.
2
Наріжте дрібно шалот і додайте до нього іспанська оцет, додайте 6 столових ложок оливкової олії, Сіль і перець, перемішайте.
3
Вимийте салат і порвіть його руками, викладіть на блюдо, по центру в ряд викладіть курку, потім натріть тонкими скибочками сир і викладіть поверх курки, також викладіть мигдаль.
4
Наріжте смужками червоний перець, а черрі розріжте навпіл, покладіть овочі по колу по обідку.
5
Полийте салат заправкою з лука і оливкового масла і подавайте до столу.