Салат «Ципочка»
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний і солодкий салат стане справжньою родзинкою вашого святкового столу. Рекомендую рецепт салату "ципочка", який здатний без праці викликати захоплення ваших гостей!
Для приготування салату "ципочка" нам потрібно заздалегідь відварити курку і яйця. Скажу відразу: салат виходить дуже оригінальним, частково солодким, частково перченим, тому перш, ніж підносити його гостям, спробуйте спочатку зробити невелику порцію, щоб самостійно розкуштувати його. Мені таке поєднання дуже навіть сподобалося.
- Курка - 200 грам (приготована: наприклад, відварна)
- Чорнослив - 150 грам
- Горіхи - 150 грам
- Сир - 100 грам
- Яйця - 3 штуки (варені)
- Перець болгарський - 1 штука
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Згущене молоко - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - За смаком
Робимо соус: збиваємо майонез, згущене молоко, видавлений через прес часник, сік лимона і спеції (чорний перець, каррі, шафран).
На дно салатниці викладаємо порізану готову курку (її можна заздалегідь відварити, наприклад), потім чорнослив. Змащуємо зверху соусом.
Посипаємо тертими горіхами і сиром, знову змащуємо соусом.
Потім викладаємо перець, нарізаний соломкою.
І подрібнені варені яйця. Додати сіль (не перемішуючи).
Знову змащуємо соусом, і зверху посипаємо тертими горіхами.
Салат "ципочка" готовий. Смачного!
Салат "ципочка" готовий. Смачного!