Салат «глухар гніздо» з огірком
(покроковий рецепт з фото)
Святковий стіл нерідко хочеться зробити не тільки смачним, але і оригінально оформленим. Саме тому в скарбничку з вашими улюбленими стравами пропоную додати цей цікавий і апетитний рецепт.
Пропоную Вашій увазі класну ідею, як приготувати салат "гніздо глухаря" з огірком. Поєднання смаків досить класичне, а ось зовнішній вигляд страви точно здивує ваших близьких і гостей. Якщо у вас є під рукою перепелині яйця, то їх цілком можна використовувати для оформлення салату, але сирно-часникові яйця надають страві не тільки потрібний вид, але і приголомшливу пікантність.
- Куряче філе - 0.5 кілограма
- Яйце - 5 штук
- Солоні огірочки - 2-4 штук
- Картопля - 0.5 кілограма
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, спеції, майонез - За смаком
- Листя салату - За смаком
- Часник - За смаком(+ зелень)
- Сир - 100 грам
1. Насамперед відваріть куряче філе до готовності, остудіть і подрібніть.
2. Яйця зваріть круто, очистіть і акуратно відокремте білки від жовтків. Перші натріть на тертці, а другі поки відкладіть.
3. Огірочки обсушити і наріжте соломкою.
4. З'єднайте в глибокому салатнику курку, білки і огірки. Заправте за смаком майонезом, додайте солі і при бажанні перець.
5. Викладіть на листя салату.
6. Картопля очистіть, наріжте тоненькими брусочками.
7. Невеликими порціями обсмажте на сковороді до рум'яності. Підсолити в процесі. Після викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла.
8. Ось таким чином розподіліть картопля, імітуючи гніздо.
9. Для останнього штриха нам знадобляться сир, жовтки, часник і трохи зелені.
10. З'єднайте всі, перемішайте і додайте трішки майонезу, щоб маса була більш однорідною і добре ліпилася.
11. З отриманої маси сформуйте невеликим "яйця" і викладіть в гніздо. Смачного!