Салат «Цезар» з куркою класичний
(покроковий рецепт з фото)
Класичний склад салату "цезар" - рум'яні сухарики, відварна або смажена курка, салатні листя і сир. Плюс - заправка, яку можна або приготувати самостійно, або купити вже готову.
Салат отримав назву за імені Гая Юлія Цезаря, а по імені людини, найбільш часто званого винахідником цього блюда - американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні. Насправді нічого складного в тому, як приготувати салат "цезар" з куркою класичний, немає. І зараз я вам це доведу!
- Куряче філе - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Білий хліб - 70 грам
- Салатні листя - 1 пучок
- Соус "цезар" - За смаком (можна купити готовий. Я брала сметану і спеціальні спеції для "цезаря" )
Куряче філе потрібно вимити й обсушити. М'ясо повинно бути сухим. При обсмажуванні мокре м'ясо буде гаситися, а не смажитися. Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Я віддаю перевагу - соломкою.
Шматочок батона нарізаємо на невеликі кубики, попередньо зрізавши скоринку. Якщо залишити корочку, то вона при запіканні зарум'яниться сильніше, може навіть підгоріти, і буде занадто жорстка.
Салатні листя потрібно вимити і нарвати руками. Покладіть їх на блюдо.
Натріть на тертці твердий сир.
Приготуйте соус до салату "цезар" . Якщо немає часу, соус можна купити в готовому вигляді в супермаркеті.
Я готую соус на основі сметани, додавши до неї суміш спецій до соусу "цезар" .
Я готую соус на основі сметани, додавши до неї суміш спецій до соусу "цезар" .
У духовці підрум'яньте сухарики. Остигнули сухарики викладіть на листя салату. Гарячими сухарики не викладати, т.К. Вони зіпсують зовнішній вигляд салату.
На рослинному маслі обсмажте куряче філе, посоліть його і поперчіть. Остигнуло філе викладіть на салатні листя.
Полийте салат соусом "цезар" . Зовсім не обов'язково, щоб соус потрапив на кожен шматочок салату. Розподіляйте його на свій розсуд.
Подайте салатик до столу, прикрасивши за смаком.
Салат можна перемішати вже на столі. Якщо Цезар робити порційно, то кожен зможе придумати, як саме він хоче їсти. Для любителів соусів додатково до салату можна подати трохи соусу.
Салат можна перемішати вже на столі. Якщо Цезар робити порційно, то кожен зможе придумати, як саме він хоче їсти. Для любителів соусів додатково до салату можна подати трохи соусу.