Румунський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Набридла звична яблучна шарлотка? Тоді рецепт румунського яблучного пирога точно для вас. Готується простіше нікуди, але при цьому зі своїми нюансами. Результат чудовий! Виходить смачно і багато!
Опис приготування:
Яблучні пироги в нашій родині в особливій пошані, тому, мені завжди цікаво спробувати нові рецепти. На цей раз пропоную рецепт румунського яблучного пирога, готується дуже просто, найскладніше в ньому - це нарізати яблука і дочекатися пирога з духовки. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- Яблука - 4-5 штук(4 великих або 5 середніх)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Ядра волоських горіхів - 3/4 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Очистіть яблука і наріжте тонкими скибочками.
Підготуйте форму, змастіть рослинною або вершковим маслом, присипте борошном.
У глибоку миску вбийте яйця, всипте цукор.
Збийте яйця з цукром.
Додайте в яєчну суміш рослинне масло і ванільний цукор, збийте.
Додайте сіль, корицю і розпушувач, ще раз збийте.
Невеликими порціями всипати борошно, продовжуючи збивати.
Всипте в тісто подрібнені ядра волоських горіхів.
Додайте яблука, перемішайте з тестом.
Викладіть тісто у форму для запікання, розрівняйте по всій поверхні.
Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 55 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою. Незвичайно смачний румунський яблучний пиріг не залишить нікого байдужим, а особливу"родзинку" цього пирога додають волоські горіхи. Спробуйте спекти, не пошкодуєте!