Рецепт Румунський яблучний пиріг фото

Румунський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Набридла звична яблучна шарлотка? Тоді рецепт румунського яблучного пирога точно для вас. Готується простіше нікуди, але при цьому зі своїми нюансами. Результат чудовий! Виходить смачно і багато!

Опис приготування:

Яблучні пироги в нашій родині в особливій пошані, тому, мені завжди цікаво спробувати нові рецепти. На цей раз пропоную рецепт румунського яблучного пирога, готується дуже просто, найскладніше в ньому - це нарізати яблука і дочекатися пирога з духовки. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!

  • Яблука - 4-5 штук(4 великих або 5 середніх)
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Ядра волоських горіхів - 3/4 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
румунський яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
румунський яблучний пиріг - фото крок 2
Очистіть яблука і наріжте тонкими скибочками.
румунський яблучний пиріг - фото крок 3
Підготуйте форму, змастіть рослинною або вершковим маслом, присипте борошном.
румунський яблучний пиріг - фото крок 4
У глибоку миску вбийте яйця, всипте цукор.
румунський яблучний пиріг - фото крок 5
Збийте яйця з цукром.
румунський яблучний пиріг - фото крок 6
Додайте в яєчну суміш рослинне масло і ванільний цукор, збийте.
румунський яблучний пиріг - фото крок 7
Додайте сіль, корицю і розпушувач, ще раз збийте.
румунський яблучний пиріг - фото крок 8
Невеликими порціями всипати борошно, продовжуючи збивати.
румунський яблучний пиріг - фото крок 9
Всипте в тісто подрібнені ядра волоських горіхів.
румунський яблучний пиріг - фото крок 10
Додайте яблука, перемішайте з тестом.
румунський яблучний пиріг - фото крок 11
Викладіть тісто у форму для запікання, розрівняйте по всій поверхні.
румунський яблучний пиріг - фото крок 12
Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 55 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
румунський яблучний пиріг - фото крок 13
Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою. Незвичайно смачний румунський яблучний пиріг не залишить нікого байдужим, а особливу"родзинку" цього пирога додають волоські горіхи. Спробуйте спекти, не пошкодуєте!

Схожі рецепти