Рецепт Румунський козунак з сиром фото

Румунський козунак з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Козунак - це блюдо румунської кухні. Він являє собою солодкий хліб, який найчастіше господині печуть на свято Пасхи. Популярна начинка козунака - сир.

Опис приготування:

Якщо ви любили в дитинстві солодкі ватрушки з сиром, то таке блюдо румунської кухні вам дійсно припаде до смаку. Завдяки соковитою начинці і солодкого тесту, випічка виходить дуже смачною. А цедра апельсина або лимона надає їй незабутній цитрусовий аромат. Щоб дізнатися, як приготувати румунський козунак з сиром, прочитайте цей рецепт.

  • Борошно - 300 грам (тісто)
  • Цукор тростинний - 80 грам (тісто)
  • Молоко - 1/2 склянки (тісто)
  • Куряче яйце - 1 штука (тісто)
  • Вершкове масло - 50 грам (тісто)
  • Сіль - 1 щіпка (тісто)
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам (тісто)
  • Цедра лимонна або апельсинова - 1/2 чайних ложки (тісто)
  • Сир зернистий - 150 грам (начинка)
  • Куряче яйце - 1 штука (начинка)
  • Крем - 1 Ст. Ложка (начинка)
  • Цукор тростинний - 25 грам (начинка)
  • Розпушувач для тіста - 1 щіпка (начинка)
  • Борошно - 15 грам (начинка)
  • Цедра лимонна або апельсинова - За смаком (начинка)
  • Куркума - За смаком (начинка)
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Яйце перепелине - 1 штука (для змазування)
  • Молоко - 1 Ст. Ложка (для змазування)
  • Мед рідкий - 1 Чайна ложка (для змазування)
румунський козунак з сиром - фото крок 1
У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти для тіста. Борошно слід попередньо просіяти через сито. В окремій мисці змішайте молоко з розтопленим вершковим маслом, вбийте до них сире куряче яйце.
румунський козунак з сиром - фото крок 2
Влийте суміш рідких інгредієнтів в сухі і замісіть однорідне еластичне тісто. Накрийте миску рушником і поставте тісто підходити в тепле місце на пару годин.
румунський козунак з сиром - фото крок 3
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Для цього змішайте сир з яйцем, цукром, kurkumoy, цедрою і сметаною. Додайте родзинки і ретельно все перемішайте.
румунський козунак з сиром - фото крок 4
Коли тісто збільшиться в два рази, розділіть його на дві частини. З першої розкачайте коло і викладіть його в форму для запікання. Потім з другої частини зробіть плетінку і викладіть її так, щоб вийшов бортик. У поглиблення викладіть начинку.
румунський козунак з сиром - фото крок 5
Змастіть краї вироби збитим перепелиним яйцем з молоком і медом. Поставте козунак в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів на сорок хвилин.

Схожі рецепти