Рулетики з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Вирішили побалувати сім'ю солоденьким і не знаєте, що приготувати? Пропоную вам відмінний рецепт, як зробити рулетики з сирного тесту з будь-фруктової або ягідної начинкою.
Цей рецепт приготування рулетиків з сирного тесту припаде до смаку навіть зайнятим господаркам, так як він не забере багато часу і сил. В якості начинки можна використовувати не тільки звичну солодку, але навіть сирну, наприклад. Відмінним варіантом також будуть горіхи, цукати або мак. Експериментувати з таким рецептом можна досить багато, підшукуючи свій улюблений наповнювач.
- Сир - 200 грам
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 2-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Жовток - 1 штука
1. З тестом тут все дуже просто. У глибокій мисці з'єднайте і розітріть розм'якшене вершкове масло з цукром. Додайте сіль, розпушувач, сир. Ретельно перемішуйте, щоб консистенція стала однорідною. Потім поступово підсипати муку, поки тісто не перестане липнути до рук. Зверніть увагу, що воно не повинно бути щільним, інакше рулетики з сирного тесту в домашніх умовах не будуть повітряними.
2. Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник. У вас є приблизно півгодини, щоб зайнятися начинкою. В даному випадку - це різані кубиками яблука з родзинками. Трохи соку лимона, цукор за смаком і кориця для аромату - от і все, начинка готова.
3. Присипте робочу поверхню борошном, розділіть тісто 2 або 4 частини (в залежності від того, якого розміру рулети ви хочете отримати). Розкачайте досить тонко. Розподіліть начинку, трохи відступаючи по краях.
4. Поверніть тісто в рулет, щільно притискаючи. Деко для запікання змастіть маслом або застеліть пергаментом. Викладіть готові рулети. Змастіть їх збитим жовтком (для рум'яності). Також в якості присипки можна використовувати в рецепті приготування рулетиків з сирного тесту мак, цукор або кунжут, наприклад. Надішліть деко в розігріту духовку.
5. При температурі 190-200 градусів випікайте близько 25-30 хвилин до приємною румяности. Після трохи остудіть і при бажанні присипте цукровою пудрою або корицею, наприклад. Смачного!