Рулетики з кабачків з лисичками
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю овочеві закуски. Ось і це блюдо буде служити відмінною овочевий закускою до столу. Підійде як для пишного застілля, так і для повсякденного вечері.
У багатьох господинь нагальне питання: як приготувати закуску і де взяти рецепт? Я вам відповім - на Повар.ru. Тут маса корисних порад і рецептів. Ось, наприклад, один з них. У рецепті розказано, як приготувати рулетики з кабачків з лисичками. Якщо у вас немає маринованих грибів, а є свіжі, то можу порекомендувати обсмажити свіжі гриби і далі діяти за рецептом.
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Сметана або майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Кабачки - 1-2 штук
- Сирок плавлений щільний - 100 грам
- Лисички мариновані - 70-100 грам
- Спеції, сіль - За смаком
- Рослинна олія для смаження - За смаком
Для приготування рулетиків візьміть кабачки молоді, лисички мариновані, сирок Плавлений, майонез або сметану, яйце відварне, спеції.
Кабачки наріжте тонкими пластинами. Вони, у кого є широка овощечістілка, при нарізці кабачків можуть використовувати її. Важливо нарізати кабачки рівними пластинами і дуже тонко.
Кабачки посоліть з двох сторін до смаку і обсмажте на грилі. Я використовую сковороду гриль. Якщо у вас немає такої, то візьміть класичну сковороду і при додаванні невеликої кількості рослинного масла, обсмажте кабачки з двох сторін.
Зняті з гриля кабачки укладіть акуратно на тарілку. Дайте трохи охолонути. Після охолодження кабачки стануть м'якше, їх буде легше скручувати.
На великій тертці натріть плавлений сирок і очищені курячі яйця. Додайте сіль, спеції за смаком. Для тих, хто любить більш яскраву начинку для рулетиків, рекомендую підсмажити дрібно нарізану цибулю і додати його в начинку. До начинці додайте видавлений через прес часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте трохи майонезу або сметани, щоб зробити начинку більш ніжною та м'якою. Все добре перемішайте.
Один остиглий кабачок викладіть дошку. На край кабачка укладіть чайну ложку сирної начинки, додайте трохи маринованих лисичок. Поверніть кабачкову пластинку рулетиком.
Так сформуйте і покладіть все рулетики.
Подайте рулетики до столу. Подають такі рулетики остиглими. Не обов'язково їх ставити перед подачею в холод, але в гарячому вигляді їх краще не подавати. Сир плавиться, а сметана створожівается. Краще їх готувати приблизно за годину до подачі на стіл. У мене кілька рулетиків залишилося до ранку. Я їх поставила в холодильник. Вранці пішли на ура.