Рубані котлети з курки
(покроковий рецепт з фото)
Рубані котлети з курки - хороша альтернатива для тих, хто вважає курячі котлети сухими і несмачними. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом і ви назавжди зміните свою думку.
Рецепт приготування рубаних котлет з курки простий і зрозумілий. Приготувати це блюдо з легкістю зможе навіть початківець кулінар.
1. Для котлет краще взяти не філе, а м'ясо з курячих стегон, тоді вони будуть ще соковитіше. Готове м'ясо необхідно порізати невеликими шматочками.
2. Цибулину очистити і дрібно нашаткувати.
3. Часник почистити і видавити через прес (можна натерти на тертці).
4. У глибоку миску скласти курку, додати до неї лук і часник.
5. Все добре посолити і поперчити. Додати приправу для курки.
6. Вбити яйце.
7. Додати 1-2 ложки крохмалю (краще використовувати кукурудзяний). Все ретельно перемішати.
8. Накрити кришкою або харчовою плівкою курку і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.
9. На сковороду налити трохи олії і добре засмагнути його.
10. Столовою ложкою набирати фарш і акуратно викладати на сковороду. Смажити з двох сторін спершу під закритою кришкою, а потім кришку зняти і довести до золотистої скоринки. При бажанні можна запанірувати котлетки в сухарях або борошні.
Рубані котлети з курки в домашніх умовах можна подавати з будь-яким гарніром, в тому числі і з тушкованими або свіжими овочами.
- Куряче м'ясо - 500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Приправа для курки - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
1. Для котлет краще взяти не філе, а м'ясо з курячих стегон, тоді вони будуть ще соковитіше. Готове м'ясо необхідно порізати невеликими шматочками.
2. Цибулину очистити і дрібно нашаткувати.
3. Часник почистити і видавити через прес (можна натерти на тертці).
4. У глибоку миску скласти курку, додати до неї лук і часник.
5. Все добре посолити і поперчити. Додати приправу для курки.
6. Вбити яйце.
7. Додати 1-2 ложки крохмалю (краще використовувати кукурудзяний). Все ретельно перемішати.
8. Накрити кришкою або харчовою плівкою курку і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.
9. На сковороду налити трохи олії і добре засмагнути його.
10. Столовою ложкою набирати фарш і акуратно викладати на сковороду. Смажити з двох сторін спершу під закритою кришкою, а потім кришку зняти і довести до золотистої скоринки. При бажанні можна запанірувати котлетки в сухарях або борошні.
Рубані котлети з курки в домашніх умовах можна подавати з будь-яким гарніром, в тому числі і з тушкованими або свіжими овочами.