Рецепт Рубані котлети з курки фото

Рубані котлети з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Рубані котлети з курки - хороша альтернатива для тих, хто вважає курячі котлети сухими і несмачними. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом і ви назавжди зміните свою думку.

Рецепт приготування рубаних котлет з курки простий і зрозумілий. Приготувати це блюдо з легкістю зможе навіть початківець кулінар.

1. Для котлет краще взяти не філе, а м'ясо з курячих стегон, тоді вони будуть ще соковитіше. Готове м'ясо необхідно порізати невеликими шматочками.

2. Цибулину очистити і дрібно нашаткувати.

3. Часник почистити і видавити через прес (можна натерти на тертці).

4. У глибоку миску скласти курку, додати до неї лук і часник.

5. Все добре посолити і поперчити. Додати приправу для курки.

6. Вбити яйце.

7. Додати 1-2 ложки крохмалю (краще використовувати кукурудзяний). Все ретельно перемішати.

8. Накрити кришкою або харчовою плівкою курку і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.

9. На сковороду налити трохи олії і добре засмагнути його.

10. Столовою ложкою набирати фарш і акуратно викладати на сковороду. Смажити з двох сторін спершу під закритою кришкою, а потім кришку зняти і довести до золотистої скоринки. При бажанні можна запанірувати котлетки в сухарях або борошні.

Рубані котлети з курки в домашніх умовах можна подавати з будь-яким гарніром, в тому числі і з тушкованими або свіжими овочами.


  • Куряче м'ясо - 500 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Приправа для курки - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
Рецепт приготування рубаних котлет з курки простий і зрозумілий. Приготувати це блюдо з легкістю зможе навіть початківець кулінар.

1. Для котлет краще взяти не філе, а м'ясо з курячих стегон, тоді вони будуть ще соковитіше. Готове м'ясо необхідно порізати невеликими шматочками.

2. Цибулину очистити і дрібно нашаткувати.

3. Часник почистити і видавити через прес (можна натерти на тертці).

4. У глибоку миску скласти курку, додати до неї лук і часник.

5. Все добре посолити і поперчити. Додати приправу для курки.

6. Вбити яйце.

7. Додати 1-2 ложки крохмалю (краще використовувати кукурудзяний). Все ретельно перемішати.

8. Накрити кришкою або харчовою плівкою курку і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.

9. На сковороду налити трохи олії і добре засмагнути його.

10. Столовою ложкою набирати фарш і акуратно викладати на сковороду. Смажити з двох сторін спершу під закритою кришкою, а потім кришку зняти і довести до золотистої скоринки. При бажанні можна запанірувати котлетки в сухарях або борошні.

Рубані котлети з курки в домашніх умовах можна подавати з будь-яким гарніром, в тому числі і з тушкованими або свіжими овочами.

Схожі рецепти