Рецепт Розсольник з перловкою і куркою фото

Розсольник з перловкою і куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Крупи , Огірок , Перлова крупа
На обід
Супи , Розсольник
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 10 хв.

Одне з традиційних російських перших страв - це розсольник. Будь-яка господиня може запропонувати свій варіант. Розповідаю, як приготувати розсольник з перловкою і куркою.

Опис приготування:

На Русі цей суп був популярний після застілля, адже в його склад входять солоні огірки, іноді вливають ще і розсіл з них. Є безліч варіацій приготування цього супу, наприклад, з різними видами м'яса або зовсім вегетаріанський варіант. До столу суп подається обов'язково гарячим, зі сметаною і свіжою зеленню.

  • Курка - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Перловка - 1/4 склянки
  • Огірки солені - 4 штуки
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Крем - За смаком
  • Петрушка - За смаком
  • Зелена цибуля - 1 пучок
1
Курку вимийте і розділіть на шматочки, помістіть її в каструлю і залийте 4 літрами води. Додайте лавровий лист. Очистіть 1 морква, вимийте 1 цибуля, покладіть овочі в каструлю і відправте на вогонь, варіть після закипання 1, 5 години на слабкому вогні.
2
Перловку промийте та відваріть протягом 40 хвилин з трьома склянками води. Коли перловка буде готова, відкиньте на сито і промийте.
3
Очистіть залишився лук з морквою, наріжте крупно і обсмажте на сковороді з додаванням оливкової олії.
4
Через півтори години дістаньте курку і розберіть її на дрібні шматочки, процідіть бульйон і перелийте його назад в каструлю, відправте його на вогонь.
5
Після закипання додайте в каструлю очищений і нарізаний шматочками картопля, солоні огірки, perlovku, курку і обсмажені овочі. За смаком додайте сіль і варіть до готовності.
6
Суп подавайте до столу зі сметаною і рубаною зеленню (петрушка, Зелена цибуля). Смачного!

Схожі рецепти