Рецепт Ромовий пиріг фото

Ромовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Молочні продукти, Дріжджове тісто, Молоко, Ваніль
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Ви не зупинитеся на одиничному приготуванні цього пирога, так як це - солодке поєднання смаку ромової баби, цукрового пирога і паски. Повітряна, злегка волога і смачна випічка!

Якщо вас постійно лякав процес приготування ромової бабки, подивіться, як приготувати роязикай пиріг - по ГОСТу, з урахуванням всіх секретів і тонкощів приготування. Такий пиріг чимось нагадує святкову випічку - аромат ванілі, ром, кориці і цитрусових порадую кожного. Замість вершкового масла можна взяти маргарин, а лимон спробуйте замінити апельсином - від цього пиріг тільки виграє. Прикрасити таку випічку можна розтопленим шоколадом, солодким сиропом або поливою.

  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • М'яке вершкове масло - 150 грам
  • Борошно - 450-500 грам
  • Цукор - 250 грам(+ 1 ст. Ложка в тісто)
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Ром або коньяк - 40-50 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Сік лимона - 1/2 штуки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Ваніль (стручок) - 1 штука
роязикай пиріг - фото крок 1
1. Для початку підготуйте тісто: тепле молоко змішайте з дріжджами і столовою ложкою цукру. Добре перемішайте суміш віночком і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.
роязикай пиріг - фото крок 2
2. Додайте два курячих яйця і два жовтки. Злегка перемішайте віночком, додайте ванільний цукор, сіль і знову перемішайте віночком. Додайте просіяне борошно і замісити липке тісто за допомогою ложки.
роязикай пиріг - фото крок 3
3. Додайте м'яке вершкове масло і вимісити тісто руками так, щоб маса стала однорідною. Накрийте готове тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин (в залежності від температури кімнати).
роязикай пиріг - фото крок 4
4. Злегка вимісити тісто лопаткою і викладіть його в форму, змащену вершковим маслом. Накрийте форму плівкою і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб тісто збільшилася в два рази. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
роязикай пиріг - фото крок 5
5. Готовий пиріг повністю остудіть. Приготуйте сироп для просочення: стакан цукру змішайте зі склянкою води. На невеликому вогні прогрійте масу, постійно помішуючи, але не кип'ятіть, після чого зніміть її з вогню і дайте цукру розчинитися.
роязикай пиріг - фото крок 6
6. Додайте ваніль, половину лимона або апельсина і знову поставте на вогонь. На невеликому вогні доведіть суміш до кипіння і уварити сироп на 1/3.
роязикай пиріг - фото крок 7
7. Додайте до сиропу ром або коньяк, після чого знову поставте на вогонь і дайте рідини покипіти протягом 2 хвилин. Просочіть холодний пиріг теплим сиропом з обох сторін.
роязикай пиріг - фото крок 8
8. Приготуйте глазур: цукрову пудру змішайте з 2 білками і соком половини лимона. Збийте глазур міксером до необхідної консистенції - чим довше збиваєте, тим густіше глазур.
роязикай пиріг - фото крок 9
9. Полийте пиріг глазур'ю, дайте їй застигнути і подавайте пиріг. Смачного!

Схожі рецепти