Ромовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ви не зупинитеся на одиничному приготуванні цього пирога, так як це - солодке поєднання смаку ромової баби, цукрового пирога і паски. Повітряна, злегка волога і смачна випічка!
Якщо вас постійно лякав процес приготування ромової бабки, подивіться, як приготувати роязикай пиріг - по ГОСТу, з урахуванням всіх секретів і тонкощів приготування. Такий пиріг чимось нагадує святкову випічку - аромат ванілі, ром, кориці і цитрусових порадую кожного. Замість вершкового масла можна взяти маргарин, а лимон спробуйте замінити апельсином - від цього пиріг тільки виграє. Прикрасити таку випічку можна розтопленим шоколадом, солодким сиропом або поливою.
- Дріжджі сухі - 11 грам
- М'яке вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 450-500 грам
- Цукор - 250 грам(+ 1 ст. Ложка в тісто)
- Цукрова пудра - 200 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Ром або коньяк - 40-50 мілілітрів
- Ванільний цукор - 10 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 4 штуки
- Сік лимона - 1/2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Ваніль (стручок) - 1 штука
1. Для початку підготуйте тісто: тепле молоко змішайте з дріжджами і столовою ложкою цукру. Добре перемішайте суміш віночком і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.
2. Додайте два курячих яйця і два жовтки. Злегка перемішайте віночком, додайте ванільний цукор, сіль і знову перемішайте віночком. Додайте просіяне борошно і замісити липке тісто за допомогою ложки.
3. Додайте м'яке вершкове масло і вимісити тісто руками так, щоб маса стала однорідною. Накрийте готове тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин (в залежності від температури кімнати).
4. Злегка вимісити тісто лопаткою і викладіть його в форму, змащену вершковим маслом. Накрийте форму плівкою і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб тісто збільшилася в два рази. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
5. Готовий пиріг повністю остудіть. Приготуйте сироп для просочення: стакан цукру змішайте зі склянкою води. На невеликому вогні прогрійте масу, постійно помішуючи, але не кип'ятіть, після чого зніміть її з вогню і дайте цукру розчинитися.
6. Додайте ваніль, половину лимона або апельсина і знову поставте на вогонь. На невеликому вогні доведіть суміш до кипіння і уварити сироп на 1/3.
7. Додайте до сиропу ром або коньяк, після чого знову поставте на вогонь і дайте рідини покипіти протягом 2 хвилин. Просочіть холодний пиріг теплим сиропом з обох сторін.
8. Приготуйте глазур: цукрову пудру змішайте з 2 білками і соком половини лимона. Збийте глазур міксером до необхідної консистенції - чим довше збиваєте, тим густіше глазур.
9. Полийте пиріг глазур'ю, дайте їй застигнути і подавайте пиріг. Смачного!