Ромовий паску
(покроковий рецепт з фото)
Роязикай паску відрізняється своїм ароматом. Просочувати ромом ми його не будемо, лише додамо ложку в тісто. Тісто для паски зробимо на дріжджах. Доведеться почекати, поки підніметься опара, але буде смачно.
Як приготувати роязикай паску?
1. Спочатку треба зробити опару. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте в дріжджі 500 г борошна, ложку сахара, розмішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці. Опара повинна піднятися і збільшитися в два рази в обсязі.
2. Жовтки відокремте від білків, білки збийте в густу піну.
3. Розітріть жовтки з цукром до піни, потім додайте топлене масло. Додайте також білки і ром.
4. У піднялася опару додайте яєчну масу. Поступово введіть борошно, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким, еластичним і не липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна. Викладіть тісто в миску, прикрийте рушником. Залиште тісто ще на годину-дві, щоб воно збільшилося вдвічі.
5. Додайте в тісто родзинки (якщо хочете), замісіть ще раз.
6. Форми для запікання змастіть маслом, заповніть їх на третю частину тестом, накрийте рушником. Залиште форми з тестом в теплому місці, поки тісто не підніметься і не заповнить 3/4 форми.
7. Духовку нагрейте до 180 градусів, поставте в неї форми і запікайте ромові паски протягом 40 хвилин-години.
8. Готові паски остудіть. Потім посипте пудрою або прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.
Роязикай паска готова!
Смачного!
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 2 склянки
- Дріжджі - 70 грам
- Яйця - 7 штук
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 200 грам
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 1 Склянка
- Кондитерська посипка - За смаком (або глазур - цукор і лимонний сік)
1. Спочатку треба зробити опару. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте в дріжджі 500 г борошна, ложку сахара, розмішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці. Опара повинна піднятися і збільшитися в два рази в обсязі.
2. Жовтки відокремте від білків, білки збийте в густу піну.
3. Розітріть жовтки з цукром до піни, потім додайте топлене масло. Додайте також білки і ром.
4. У піднялася опару додайте яєчну масу. Поступово введіть борошно, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким, еластичним і не липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна. Викладіть тісто в миску, прикрийте рушником. Залиште тісто ще на годину-дві, щоб воно збільшилося вдвічі.
5. Додайте в тісто родзинки (якщо хочете), замісіть ще раз.
6. Форми для запікання змастіть маслом, заповніть їх на третю частину тестом, накрийте рушником. Залиште форми з тестом в теплому місці, поки тісто не підніметься і не заповнить 3/4 форми.
7. Духовку нагрейте до 180 градусів, поставте в неї форми і запікайте ромові паски протягом 40 хвилин-години.
8. Готові паски остудіть. Потім посипте пудрою або прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.
Роязикай паска готова!
Смачного!