Рецепт Ромовий паску фото

Ромовий паску
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Роязикай паску відрізняється своїм ароматом. Просочувати ромом ми його не будемо, лише додамо ложку в тісто. Тісто для паски зробимо на дріжджах. Доведеться почекати, поки підніметься опара, але буде смачно.

Як приготувати роязикай паску?

1. Спочатку треба зробити опару. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте в дріжджі 500 г борошна, ложку сахара, розмішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці. Опара повинна піднятися і збільшитися в два рази в обсязі.

2. Жовтки відокремте від білків, білки збийте в густу піну.

3. Розітріть жовтки з цукром до піни, потім додайте топлене масло. Додайте також білки і ром.

4. У піднялася опару додайте яєчну масу. Поступово введіть борошно, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким, еластичним і не липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна. Викладіть тісто в миску, прикрийте рушником. Залиште тісто ще на годину-дві, щоб воно збільшилося вдвічі.

5. Додайте в тісто родзинки (якщо хочете), замісіть ще раз.

6. Форми для запікання змастіть маслом, заповніть їх на третю частину тестом, накрийте рушником. Залиште форми з тестом в теплому місці, поки тісто не підніметься і не заповнить 3/4 форми.

7. Духовку нагрейте до 180 градусів, поставте в неї форми і запікайте ромові паски протягом 40 хвилин-години.

8. Готові паски остудіть. Потім посипте пудрою або прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.

Роязикай паска готова!

Смачного!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 2 склянки
  • Дріжджі - 70 грам
  • Яйця - 7 штук
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Ром - 1 Ст. Ложка
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Кондитерська посипка - За смаком (або глазур - цукор і лимонний сік)
Як приготувати роязикай паску?

1. Спочатку треба зробити опару. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте в дріжджі 500 г борошна, ложку сахара, розмішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці. Опара повинна піднятися і збільшитися в два рази в обсязі.

2. Жовтки відокремте від білків, білки збийте в густу піну.

3. Розітріть жовтки з цукром до піни, потім додайте топлене масло. Додайте також білки і ром.

4. У піднялася опару додайте яєчну масу. Поступово введіть борошно, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким, еластичним і не липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна. Викладіть тісто в миску, прикрийте рушником. Залиште тісто ще на годину-дві, щоб воно збільшилося вдвічі.

5. Додайте в тісто родзинки (якщо хочете), замісіть ще раз.

6. Форми для запікання змастіть маслом, заповніть їх на третю частину тестом, накрийте рушником. Залиште форми з тестом в теплому місці, поки тісто не підніметься і не заповнить 3/4 форми.

7. Духовку нагрейте до 180 градусів, поставте в неї форми і запікайте ромові паски протягом 40 хвилин-години.

8. Готові паски остудіть. Потім посипте пудрою або прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.

Роязикай паска готова!

Смачного!

Схожі рецепти