Ромовий шоколадний торт «мокко»

Ромовий шоколадний торт "; Мокко" — справжня насолода для любителів солодких десертів. Виглядає торт чудово! Перед вами — простий рецепт приготування шоколадного торта з ромом.
опис приготування:
Як приготувати ромовий шоколадний торт "; Мокко ";?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 165 градусів. Застелите круглу форму пергаментним папером. Можна форму змастити маслом і присипати борошном, тоді папір не буде потрібно.
2. 170 г шоколаду розтопіть на водяній бані.
3. Шоколад перелийте в більшу миску, додайте олію, цукрову пудру і збийте міксером до однорідної маси (хвилини 2). Жовтки відокремте від білків. Введіть жовтки в шоколадну масу, гарненько збийте. Можна вводити по одному жовтку. Потім введіть сіль і просіяне борошно, продовжуючи збивати. Тісто для торта готове!
4. Білки збийте з трьома столовими ложками цукру до піни. Введіть збиті з цукром білки в тісто, перемішуючи ложкою (міксер не використовуйте).
5. Вилийте тісто в приготовану форму, відправте в розігріту духовку і випікайте протягом години. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою. З готової основи торта вона буде виходити сухою. Готову основу торта викладіть на решеточку, остудіть, потім розріжте на три частини.
6. Цукор, що викладіть в сотейник, влийте в нього чверть склянки води і розведіть, помішуючи, на середньому вогні. варіть сироп, періодично помішуючи, протягом 4-5 хвилин, до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ром і остудіть.
7. готовий крем. Шоколад викладіть в миску. Попередньо розламайте його на шматочки. Вершки доведіть до кипіння і залийте ними шоколад. Залиште на 5 хвилин. потім перемішайте. Під впливом гарячих вершків, шоколад розтане. остудіть, періодично помішуючи, до кімнатної температури. Потім крем треба охолодити, поки він не загусне. приблизно 2 годину. Потім крем збийте міксером.
8. На велику тарілку викладіть один з трьох шарів основи торта. Змастіть його третю суміші з рому і цукрового сиропу. Зручніше за все робити це кулінарної силіконової пензликом. Потім викладіть і розрівняйте на пласт стакан крему. Повторіть той же процес з рештою двома пластами тортовой основи. В кінці змастіть кремом і краю. Посипте торт какао за допомогою сита. Остудіть і подавайте!
Ромовий шоколадний торт "; Мокко" готовий!
Приємного апетиту і чудового свята!
- Вершкове масло— 160 грам
- борошно— 1,5 склянки
- шоколад— 800 грам(170 г — в тісто, 630 — в вершках. Рекомендую шоколад 50-54 проц. гіркоти.)
- Цукрова пудра— 0,5 склянки
- яйця— 7 штук
- сіль— 0,5 чайних ложки
- цукор— 0,5 склянки
- ром темний— 0,5 склянки
- вершки жирні— 2,5 склянки(для крему)
- какао, порошок— — За смаком(для прикраси)
1. Увімкніть духовку нагріватися на 165 градусів. Застелите круглу форму пергаментним папером. Можна форму змастити маслом і присипати борошном, тоді папір не буде потрібно.
2. 170 г шоколаду розтопіть на водяній бані.
3. Шоколад перелийте в більшу миску, додайте олію, цукрову пудру і збийте міксером до однорідної маси (хвилини 2). Жовтки відокремте від білків. Введіть жовтки в шоколадну масу, гарненько збийте. Можна вводити по одному жовтку. Потім введіть сіль і просіяне борошно, продовжуючи збивати. Тісто для торта готове!
4. Білки збийте з трьома столовими ложками цукру до піни. Введіть збиті з цукром білки в тісто, перемішуючи ложкою (міксер не використовуйте).
5. Вилийте тісто в приготовану форму, відправте в розігріту духовку і випікайте протягом години. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою. З готової основи торта вона буде виходити сухою. Готову основу торта викладіть на решеточку, остудіть, потім розріжте на три частини.
6. Цукор, що викладіть в сотейник, влийте в нього чверть склянки води і розведіть, помішуючи, на середньому вогні. варіть сироп, періодично помішуючи, протягом 4-5 хвилин, до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ром і остудіть.
7. готовий крем. Шоколад викладіть в миску. Попередньо розламайте його на шматочки. Вершки доведіть до кипіння і залийте ними шоколад. Залиште на 5 хвилин. потім перемішайте. Під впливом гарячих вершків, шоколад розтане. остудіть, періодично помішуючи, до кімнатної температури. Потім крем треба охолодити, поки він не загусне. приблизно 2 годину. Потім крем збийте міксером.
8. На велику тарілку викладіть один з трьох шарів основи торта. Змастіть його третю суміші з рому і цукрового сиропу. Зручніше за все робити це кулінарної силіконової пензликом. Потім викладіть і розрівняйте на пласт стакан крему. Повторіть той же процес з рештою двома пластами тортовой основи. В кінці змастіть кремом і краю. Посипте торт какао за допомогою сита. Остудіть і подавайте!
Ромовий шоколадний торт "; Мокко" готовий!
Приємного апетиту і чудового свята! Дивитися рецепт повністью
Схожі рецепти

Шоколадний торт «Мокко-апельсин»
шоколад, кава і апельсин. шикарне тріо, практично вже класика! Спробуйте це поєднання у вигляді бісквітного торта з легким невагомим шоколадним бісквітом, ніжним кавовим кремом і апельсином. опис приготування: Бісквіт чудово виходить в мультиварці, але його можна випекти і в духовці при темпер...
читати далі
Торт «мокко»
Вже давно є прихильником домашньої випічки, особливо це стосується всіляких тортів, кексів і тістечок. Розповім про рецепт, як приготувати торт «Мокко», який робила на святковий стіл. опис приготування: Торт дуже ніжний всередині, з приємною «шовкової» глазур'ю. Його можна зробити на День Наро...
читати далі
Ромовий кекс з родзинками
Багато класичної випічки роблять з додаванням алкоголю. Досить заглянути в стару кулінарну книгу країн Європи, і ви будете здивовані кількістю подібних варіантів. Один з таких я і описала. опис приготування: Сьогодні розповім і покажу, як приготувати ромовий кекс з родзинками. Що дає алкоголь ...
читати далі
Ромовий пунш
Додайте ще більше яскравих фарб до вашого святкового настрою, приготувавши неперевершений ромовий пунш. Апельсини і яблучний сік у поєднанні з ромом додають напою дуже насичений аромат! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування ромового пуншу. Апельсини запікаємо з гвоздикою ...
читати далі
Арахісовий шоколадний торт
торт арахісовий, прекрасно підійде на день народження дітям. опис приготування: У великій мисці з'єднати масло і коричневий цукор, вбити яйця, шоколад і ваніль. змішати борошно, соду і сіль, додати в вершкову масу, чергуючи зі сметаною. Поступово вбити воду. Налити в дві змащені і присипані бо...
читати далі