Ромовий шоколадний торт «мокко»
(покроковий рецепт з фото)
Роязикай шоколадний торт "мокко" - справжня насолода для любителів солодких десертів. Виглядає торт чудово! Перед вами - простий рецепт приготування шоколадного торта з ромом.
Як приготувати роязикай шоколадний торт "мокко"?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 165 градусів. Застелите круглу форму пергаментним папером. Можна форму змастити маслом і присипати борошном, тоді папір не буде потрібно.
2. 170 г шоколаду розтопіть на водяній бані.
3. Шоколад перелийте в більшу миску, додайте олію, цукрову пудру і збийте міксером до однорідної маси (хвилини 2). Жовтки відокремте від білків. Введіть жовтки в шоколадну масу, гарненько збийте. Можна вводити по одному жовтку. Потім введіть сіль і просіяне борошно, продовжуючи збивати. Тісто для торта готове!
4. Білки збийте з трьома столовими ложками цукру до піни. Введіть збиті з цукром білки в тісто, перемішуючи ложкою (міксер не використовуйте).
5. Вилийте тісто в приготовану форму, відправте в розігріту духовку і випікайте протягом години. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою. З готової основи торта вона буде виходити сухою. Готову основу торта викладіть на решеточку, остудіть, потім розріжте на три частини.
6. Цукор, що викладіть в сотейник, влийте в нього чверть склянки води і розведіть, помішуючи, на середньому вогні. Варіть сироп, періодично помішуючи, протягом 4-5 хвилин, до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ром і остудіть.
7. Готовий крем. Шоколад викладіть в миску. Попередньо розламайте його на шматочки. Вершки доведіть до кипіння і залийте ними шоколад. Залиште на 5 хвилин. Потім перемішайте. Під впливом гарячих вершків, шоколад розтане. Остудіть, періодично помішуючи, до кімнатної температури. Потім крем треба охолодити, поки він не загусне. Приблизно 2 годину. Потім крем збийте міксером.
8. На велику тарілку викладіть один з трьох шарів основи торта. Змастіть його третю суміші з рому і цукрового сиропу. Зручніше за все робити це кулінарної силіконової пензликом. Потім викладіть і розрівняйте на пласт стакан крему. Повторіть той же процес з рештою двома пластами тортовой основи. В кінці змастіть кремом і краю. Посипте торт какао за допомогою сита. Остудіть і подавайте!
Роязикай шоколадний торт "мокко" готовий!
Приємного апетиту і чудового свята!
- Вершкове масло - 160 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Шоколад - 800 грам(170 г - в тісто, 630 - в вершках. Рекомендую шоколад 50-54 проц. Гіркоти.)
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Яйця - 7 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ром темний - 0, 5 склянки
- Вершки жирні - 2, 5 склянки (для крему)
- Какао, порошок - - За смаком (для прикраси)
1. Увімкніть духовку нагріватися на 165 градусів. Застелите круглу форму пергаментним папером. Можна форму змастити маслом і присипати борошном, тоді папір не буде потрібно.
2. 170 г шоколаду розтопіть на водяній бані.
3. Шоколад перелийте в більшу миску, додайте олію, цукрову пудру і збийте міксером до однорідної маси (хвилини 2). Жовтки відокремте від білків. Введіть жовтки в шоколадну масу, гарненько збийте. Можна вводити по одному жовтку. Потім введіть сіль і просіяне борошно, продовжуючи збивати. Тісто для торта готове!
4. Білки збийте з трьома столовими ложками цукру до піни. Введіть збиті з цукром білки в тісто, перемішуючи ложкою (міксер не використовуйте).
5. Вилийте тісто в приготовану форму, відправте в розігріту духовку і випікайте протягом години. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою. З готової основи торта вона буде виходити сухою. Готову основу торта викладіть на решеточку, остудіть, потім розріжте на три частини.
6. Цукор, що викладіть в сотейник, влийте в нього чверть склянки води і розведіть, помішуючи, на середньому вогні. Варіть сироп, періодично помішуючи, протягом 4-5 хвилин, до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ром і остудіть.
7. Готовий крем. Шоколад викладіть в миску. Попередньо розламайте його на шматочки. Вершки доведіть до кипіння і залийте ними шоколад. Залиште на 5 хвилин. Потім перемішайте. Під впливом гарячих вершків, шоколад розтане. Остудіть, періодично помішуючи, до кімнатної температури. Потім крем треба охолодити, поки він не загусне. Приблизно 2 годину. Потім крем збийте міксером.
8. На велику тарілку викладіть один з трьох шарів основи торта. Змастіть його третю суміші з рому і цукрового сиропу. Зручніше за все робити це кулінарної силіконової пензликом. Потім викладіть і розрівняйте на пласт стакан крему. Повторіть той же процес з рештою двома пластами тортовой основи. В кінці змастіть кремом і краю. Посипте торт какао за допомогою сита. Остудіть і подавайте!
Роязикай шоколадний торт "мокко" готовий!
Приємного апетиту і чудового свята!