Рецепт Торт «мокко» фото

Торт «мокко»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Вже давно є прихильником домашньої випічки, особливо це стосується всіляких тортів, кексів і тістечок. Розповім про рецепт, як приготувати торт «Мокко», який робила на святковий стіл.

Опис приготування:

Торт дуже ніжний всередині, з приємною «шовкової» глазур'ю. Його можна зробити на День Народження або Новий Рік. Перед подачею просочують торт кілька годин. Для прикраси використовую покупні шоколадні фігурки, але якщо таких немає, то можна просто натерти шоколад на крупній тертці.

  • Вершкове масло - 338 грам(113 грам для тіста, 225 грам для крему)
  • Борошно - 250 грам
  • Коричневий цукор - 300 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Ваніль - За смаком
  • Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Молоко - 1 Склянка
  • Шоколадна стружка - За смаком
  • Білий цукор - 360 грам
  • Еспрессо швидкорозчинний - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
1
Для тіста: в чашу міксера викладіть вершкове масло і цукор, перемішайте, потім вбийте по одному курячі яйця, додайте 1 чайну ложку ванілі. В окремій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач і сіль.
2
Введіть половину сухих інгредієнтів, потім влийте половину молока, перемішайте. Потім знову додайте сухі інгредієнти і молоко. Додайте трохи шоколадної стружки, гарненько перемішайте.
3
Візьміть 2 форми для випікання і застеліть їх пергаментом, рівномірно розподіліть між ними тісто. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 35 хвилин. Потім дістаньте і остудіть, не виймаючи з форми, ще 15 хвилин. Ображати нерівні краї верхівки.
4
Для крему: вершкове масло змішайте з білим цукром і збийте міксером, додайте трохи ванілі і сіль. Заваріть порошок швидкорозчинного еспресо в 2 столових ложках окропу, потім додайте в крем.
5
Дістаньте коржі з форми. Викладіть один на блюдо, потім щедро промажьте кремом, накрийте його другим коржем і змастіть кремом верхівку, боку. Прикрасьте торт шоколадною стружкою і настоюйте декілька годин перед подачею.

Схожі рецепти