Тістечко Мокко
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 55 хв.
Тістечко Мокко - це красиве шоколадне тістечко з смачним кавовим кремом. Цей десерт готується з звичайного бісквіта, тому дуже просто!
Опис приготування:
Тістечко Мокко готується досить просто. Особливо легко буде для тих, хто вміє випікати бісквітне тісто. Для приготування, до речі, будуть потрібні два дуже важливих кухонних пристосування - квадратна форма для випікання і кондитерський мішок. Якщо у вас немає кондитерського мішка, то не біда. Його можна зробити з целофанового пакетика (зрізавши один куточок).
- Борошно - 0, 5 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам(+ 100 гр для кавового крему)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Шоколад - 1 штука(1 плитка або використовувати 3 ст. Ложки какао)
- Сіль, ванілін - - Щепоток
- Цукрова пудра - 1, 5-2 склянки
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1-2 Ст. Ложок
50 грам вершкового масла розтопити з шоколадом, потім трохи остудити. Поки маса охолоджується, в окремому посуді за допомогою міксера збити яйця з цукром і влити їх в остигнула шоколадну масу, перемішати. Далі додати ванілін, сіль і всипати борошно. Добре все перемішувати до однорідності, щоб не утворилося грудочок.
Потім бісквітне тісто вилити в змащену маслом форму і відправити в духовку випікатися при температурі 160 градусів. Важливо бісквіт не пересушити, він повинен вийти м'яким, але не сирим. Готовий корж остудити і нарізати на однаковий шматочки довільної форми.
Потім приготуємо кавовий крем. Для цього в невеликій кількості молока слід розчинити ложку кави.
Далі в іншому посуді збити вершкове масло з цукровою пудрою (потрібна саме цукрова пудра, цукор нізащо не розчинитися в маслі), додати кавову суміш і ще раз все збити. Крем охолодити в холодильнику.
Потім кавовим кремом змастити бісквіт, поєднуючи їх по два. Що залишився крем перекласти в кондитерський мішок і прикрасити тістечка.