Тістечко Мокко
(покроковий рецепт з фото)
Тістечко Мокко - це красиве шоколадне тістечко з смачним кавовим кремом. Цей десерт готується з звичайного бісквіта, тому дуже просто!
Тістечко Мокко готується досить просто. Особливо легко буде для тих, хто вміє випікати бісквітне тісто. Для приготування, до речі, будуть потрібні два дуже важливих кухонних пристосування - квадратна форма для випікання і кондитерський мішок. Якщо у вас немає кондитерського мішка, то не біда. Його можна зробити з целофанового пакетика (зрізавши один куточок).
- Борошно - 0, 5 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам(+ 100 гр для кавового крему)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Шоколад - 1 штука(1 плитка або використовувати 3 ст. Ложки какао)
- Сіль, ванілін - - Щепоток
- Цукрова пудра - 1, 5-2 склянки
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1-2 Ст. Ложок
50 грам вершкового масла розтопити з шоколадом, потім трохи остудити. Поки маса охолоджується, в окремому посуді за допомогою міксера збити яйця з цукром і влити їх в остигнула шоколадну масу, перемішати. Далі додати ванілін, сіль і всипати борошно. Добре все перемішувати до однорідності, щоб не утворилося грудочок.
Потім бісквітне тісто вилити в змащену маслом форму і відправити в духовку випікатися при температурі 160 градусів. Важливо бісквіт не пересушити, він повинен вийти м'яким, але не сирим. Готовий корж остудити і нарізати на однаковий шматочки довільної форми.
Потім приготуємо кавовий крем. Для цього в невеликій кількості молока слід розчинити ложку кави.
Далі в іншому посуді збити вершкове масло з цукровою пудрою (потрібна саме цукрова пудра, цукор нізащо не розчинитися в маслі), додати кавову суміш і ще раз все збити. Крем охолодити в холодильнику.
Потім кавовим кремом змастити бісквіт, поєднуючи їх по два. Що залишився крем перекласти в кондитерський мішок і прикрасити тістечка.