Ромовий кекс з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Багато класичної випічки роблять з додаванням алкоголю. Досить заглянути в стару кулінарну книгу країн Європи, і ви будете здивовані кількістю подібних варіантів. Один з таких я і описала.
Сьогодні розповім і покажу, як приготувати роязикай кекс з родзинками. Що дає алкоголь в таких рецептах? Колір випічки стає рівнішим. Тісто буде соковитіше і ароматні. Кекс виходить просто дивовижним! Обов'язково приготуйте його для особливого випадку. Але пам'ятайте, що маленьких дітей таке блюдо не підходить.
- Цукор - 220 грам(120 г - в тісто, 100 г - в просочення)
- Ізюм - 70 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 400 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Ром - 90 мілілітрів(50 мл - в тісто, 40 мл - в просочення)
- Цукрова пудра - 120 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
Молоко нагрійте до теплого стану. Додайте в нього дріжджі і чайну ложку цукру. Накрийте суміш рушником. Залиште її на 20-30 хвилин в теплому місці.
До яйцям в мисці додайте весь цукор для тіста, ванільний екстракт і сіль. Збийте суміш. Потім влийте дріжджі.
Потім додайте цедру. Суміш перемішайте. Ізюм залийте ромом для тесту.
До маси додайте борошно. Замішайте тісто. Робіть це протягом 15 хвилин. Тісто стане однорідною масою, але все одно буде липким.
Далі додайте в тісто родзинки. Все добре перемішайте.
В кінці вмішати м'яке вершкове масло. Маса повинна бути однорідною. Залиште тісто в теплому місці під рушником на 1, 5-2 годину.
Форму для випічки змастіть маслом. Влийте в неї тісто. Ще раз залиште його на 1 час. Потім випікайте кекс протягом 45-60 хвилин в духовці при 180 градусах.
А поки приготуйте просочення. Цукор з водою розчиніть на вогні. Доведіть сироп до кипіння, прокип'ятіть його пару хвилин. Потім остудіть і додайте ром. Перемішайте.
Остиглий кекс розрізати вздовж. Просочіть його. Зробіть крем: вершки збийте з пудрою і ванільним цукром.
Хонор печивом Соед. Зверху розподіліть крем. Можете прикрасити випічку за бажанням. Приємного чаювання!