Рогалики з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Рогалики з заварним кремом - шикарна домашня випічка. Пишне, повітряне тісто з ніжним заварним кремом підкорять будь-якого. На одному рогалики складно зупинитися.
Всім, хто знайомий з дріжджовим тестом, приготувати такі рогалики не складе особливих труднощів. Потрібно тільки час і бажання порадувати близьких чудовою випічкою. Для початківців кулінарів в моєму рецепті ви знайдете докладне опис всіх кроків приготування. Дріжджі можна взяти сухі, їх потрібно 7-8 грам. Молоко беріть жирністю не менше 2, 5%, як для крему, так і для тесту. Хай щастить!
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Вершкове масло - 40 грам
- Олія - 30 мілілітрів (соняшникова, rafinirovannoe)
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Ванільний цукор - 10 грам(5 грам - в тісто, 5 грам - в вершках)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Молоко - 500 мілілітрів(200 мл. - в тісто, 300 мл. - в вершках)
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Жовтки курячих яєць - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
Підготуйте всі інгредієнти для приготування рогаликів з заварним кремом.
У миску викладіть дріжджі.
Влийте тепле молоко.
Додайте одне яйце, соняшникова олія і розтоплене вершкове масло.
Всипте цукор, ванільний цукор, сіль і просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто. Якщо воно буде трохи липнути до рук, це нормально. Викладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце.
Через годину - півтора тісто збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Поки тісто підходить, зваріть заварний крем. Змішайте в мисці 2 жовтка, 100 грам цукру, 5 грам ванільного цукру і 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю. Влийте кілька ложок холодного молока.
Налийте в каструлю з товстим дном молоко. Добре його нагрійте і влийте приготовлену суміш. Постійно перемішуючи віночком, Довести крем zagusteniâ. Після прохолодного его.
Тісто дістаньте з миски, obomnite і розділи 13-14 кульок.
Накрийте кульки тесту харчовою плівкою і дайте постояти 10-15 хвилин.
Після кожен кульку розкачати в овал.
На один край овалу викладіть порцію заварного крему. На іншому краї зробіть надрізи.
Крем накрийте тестом і заліпити.
Потім поверніть і надайте форму рогалики.
Рогалики викладіть на деко з пергаментом. Накрийте харчової плівкою і дайте постояти в теплі 25-30 хвилин. Потім змастіть збитим яйцем.
Випікайте рогалики в заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів духовці 35-40 хвилин.
Рогалики з заварним кремом готові.
При подачі їх можна посипати цукровою пудрою.
Дивовижні рогалики подавайте до чаю, кава, kompotu.