Рисові зрази з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситне, смачне і гарне блюдо, але при цьому пісне! Ідеальний варіант для поста! звичайно, їх можна подати і у вигляді гарніру до риби або м'яса. З великим задоволенням їдять діти!
Гриби можете взяти для рецепта лісові. Тільки їх потрібно попередньо відварити. Рис вибирайте круглозерний, з більш високою клейковиною. З розсипчастим рисом нічого не вийде. Подавати можна з томатним або будь-яким іншим соусом. А як приготувати рисові зрази з грибами дивіться в покроковому рецепті.
- Мал - 300 грам (круглозернистий)
- Гриби - 200-250 грам (печериці)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Сухарі паніровочні - 30 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рис заздалегідь відваріть у великій кількості підсоленої води.
Цибулю і часник очистіть, помийте і подрібніть. Гриби також помийте і порубати. У невеликій кількості масла обсмажити цибулю, потім додайте гриби і часник. Обсмажте протягом 3-4 хвилин, сіль за смаком.
У рис додайте крохмаль, ретельно перемішайте. Якщо рис недостатньо солоний, посоліть це за смаком. Для наочності фото зроблені на досочке, але робити будемо все в долонях. Долоні обов'язково змочіть водою. Столовою ложкою візьміть рис і викладіть на долоню. Расплющьте його в коржики.
Викладіть по центру приблизно 1 немає. L. Грибів.
Зверху покладіть рис і все гарненько зліпите в єдину зразу. Не бійтеся здавлювати. Головне, щоб руки були вологі.
Потім обваляйте зрази в панірувальних сухарях і смажте з двох сторін до рум'яної в невеликій кількості рослинного масла.
Наші зрази готові! Смачного!