Рисові роли ПП
(покроковий рецепт з фото)
Рисові роли - відмінна ідея для повноцінного перекусу при ПП. Блюдо порадує своїм смаком, воно малокалорійне. А ще рисові роли це барвисте блюдо, яке, до того ж, готується легко.
Рисові роли (або, як їх ще називають, спринг-роли) - блюдо азіатської кухні. Тонкі млинці з рисового паперу з хрусткою начинкою з овочів, свіжої зелені і м'яса дуже смачні і швидко готуються. Вони ідеальні для тих, хто стежить за своєю фігурою і дотримується правильного харчування. А як приготувати рисові роли ПП, дивіться в покроковому рецепті.
- Куряче філе - 1 штука
- Перець - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Огірок - 1 штука
- Рисовий папір - 4-6 штук
- Зелень - 1 пучок (базилік, Braai, петрушка)
Ось такий набір продуктів потрібен для приготування рисових ролів ПП.
Куряче філе розрізаємо на дві частини. Потім кожну філешку злегка відбиваємо і посипаємо сухим базиліком. І відкладаємо їх в сторону.
Огірок можна почистити від шкірки, а потім нарізати тонкою соломкою.
У перців видаляємо насіння, нарізаємо їх теж тонкою соломкою.
Морквину можна натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою.
Тепер беремо шматок пергаменту в два рази більше, ніж філе. Викладаємо на край листа філе і накриваємо його іншою частиною паперу.
Викладаємо філе в пергаменті на суху розігріту сковороду без масла, смажимо з двох сторін по 4 хвилини на середньому вогні.
Коли філе охолоне, нарізаємо його на тонкі смужки.
Приступимо до підготовки рисового паперу. У широку велику миску наливаємо теплу воду, занурюємо рисовий папір на 15 секунд.
Потім викладаємо начинку на рисовий папір: спочатку базилік і кінзу або петрушку.
А потім кілька соломок огірка, перцю, морквини і курячого філе.
Тепер рисовий папір необхідно акуратно загорнути в тугий конвертик, як голубці.
Подають рисові роли цілими, або ж нарізають їх навскоси, щоб була видна начинка.