Рисові хлібці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.
Хочу запропонувати вам рисові хлібці! Це не самий дієтичний варіант, так як хлібці запікаються в духовці з вершковим маслом, але масло можна і прибрати. Сир вибирайте на свій смак.
Опис приготування:
Отже, розповідаю, як приготувати"Рисові хлібці" . Їх можна обсмажити на сковороді, як котлетки, або ж приготувати в духовці, тоді сир розплавиться, рис просочиться маслом. Хлібці будуть відмінно тримати форму і мати прекрасний смак і аромат масла і брокколі. Я за більш дієтичний варіант, тому нічого не смажила, а запекла. Щоб хлібці не прилипли до пергаменту, використовуйте силіконізірованний пергамент, силіконовий килимок або добре змастіть деко олією, притрусіть манкою.
- Мал - 150 грам
- Брокколі - 120 грам
- Сир твердий - 60 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершкове масло - 15 грам
1. Підготуйте продукти. Рис переберіть, промийте ретельно, відваріть в співвідношенні з водою 1:1, 5. У інгредієнтах вказана вага сирої крупи.
2. Брокколі промийте, покладіть в киплячу воду, додайте сіль і відваріть до м'якості. Воду злийте, брокколі обдайте крижаною водою, натріть на крупній тертці або подрібніть за допомогою чопера.
3. Сир натріть на дрібній тертці.
4. У глибокій посудині з'єднайте рис, брокколі, сир, білок, сіль і перець. Перемішайте добре.
5. За допомогою круглої формочки сформуйте рисові хлібці, добре ущільнюючи пресом продукти. Зверху покладіть по шматочку вершкового масла. Якщо сувора дієта, то масло можна не додавати. Надішліть в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Випікати їх найкраще на силіконовому килимку або силіконізовані пергаменті.
6. Рисові хлібці готові, остудіть їх повністю і пробуйте.
7. Приємного!