Рисова каша з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Гарбуз вважається дуже корисним продуктом. У ній безліч вітамінів. Аскорбінова кислота підніме імунітет, вітаміни В зміцнюють волосся і нігті. Гарбуз заспокоює нервову систему.
Якщо додати гарбуз в молочну кашу, каша вийде корисніше і смачніше.
- Мал - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Гарбуз - 400 грам
- Вершкове масло - За смаком
1. Гарбуз промити і натерти на середній терці. У каструлю налити 2 склянки води і покласти туди терту гарбуз. Варити її 15 хвилин на слабкому вогні. Гарбуз вариться швидко, але якщо її зварити першої, відвар буде більш насиченим і гарбуз перетвориться в пюре.
2. Рис перебрати і замочити в холодній кип'яченій воді на 30 хвилин.
3. Гарбуз вже зварилася. Тепер викладаємо в каструлю рис. Можна відварити гарбуз окремо, але смак каші буде не такий насичений.
4. Хвилин через 7-8 рис почне розпарювати і збільшуватися в розмірі. Влити тепер закип'ячений гаряче молоко. Зменшити вогонь до мінімуму і томити кашу 15 хвилин.
5. За кілька хвилин до готовності додати в кашу цукор і вершкове масло. Перемішати кашу. Потримати ще трохи на вогні і зняти. Закутати каструлю рушником і залишити на деякий час, щоб каша настоялась. Таку кашу із задоволенням поїдять і дорослі, та діти. Смачного!