Рецепт Рисова каша з гарбузом фото

Рисова каша з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Гарбуз , Мал
Дієтичне харчування
Для дітей , На сніданок , Від 1 року
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Гарбуз вважається дуже корисним продуктом. У ній безліч вітамінів. Аскорбінова кислота підніме імунітет, вітаміни В зміцнюють волосся і нігті. Гарбуз заспокоює нервову систему.

Опис приготування:

Якщо додати гарбуз в молочну кашу, каша вийде корисніше і смачніше.

  • Мал - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Гарбуз - 400 грам
  • Вершкове масло - За смаком
рисова каша з гарбузом - фото крок 1
1. Гарбуз промити і натерти на середній терці. У каструлю налити 2 склянки води і покласти туди терту гарбуз. Варити її 15 хвилин на слабкому вогні. Гарбуз вариться швидко, але якщо її зварити першої, відвар буде більш насиченим і гарбуз перетвориться в пюре.
рисова каша з гарбузом - фото крок 2
2. Рис перебрати і замочити в холодній кип'яченій воді на 30 хвилин.
рисова каша з гарбузом - фото крок 3
3. Гарбуз вже зварилася. Тепер викладаємо в каструлю рис. Можна відварити гарбуз окремо, але смак каші буде не такий насичений.
рисова каша з гарбузом - фото крок 4
4. Хвилин через 7-8 рис почне розпарювати і збільшуватися в розмірі. Влити тепер закип'ячений гаряче молоко. Зменшити вогонь до мінімуму і томити кашу 15 хвилин.
рисова каша з гарбузом - фото крок 5
5. За кілька хвилин до готовності додати в кашу цукор і вершкове масло. Перемішати кашу. Потримати ще трохи на вогні і зняти. Закутати каструлю рушником і залишити на деякий час, щоб каша настоялась. Таку кашу із задоволенням поїдять і дорослі, та діти. Смачного!

Схожі рецепти