Рибний пиріг зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні рибний пиріг зі сметаною. Тонке тісто, а всередині соковита, ніжна і ароматна начинка! Пригощайтеся!
Пропоную приготувати рибний пиріг зі сметаною і побалувати своїх близьких цієї чудової домашньою випічкою. Тісто на сметані виходить дуже смачне і ніжне, підійде не тільки до рибної начинки, але і будь-який інший на ваш вибір. Пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним - ідеально як ситного перекусу або доповнення до основних страв.
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 1 Склянка(200 мл)
- Борошно - 0, 5 склянки
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сайра в олії - 1 штука (можна взяти іншу рибу в банку)
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

З'єднайте сметану і яйця.

Перемішайте. Додайте борошно і пару пучок солі.

Ретельно вимішайте тісто віночком або вилкою, щоб не було грудочок.

Форму для випічки змастіть маслом і присипте дно і боки борошном або маслом. Вилийте приблизно 2/3 тесту.

Картопля натріть на крупній тертці, відіжміть і розподіліть зверху.

На картопля покладіть нарізану кубиками цибулю.

Посипати подрібненою свіжою зеленню, сіллю і перцем за смаком.

З риби злийте масло. Розімніть її виделкою і викладіть рівним шаром на картоплю з цибулею і зеленню.

Вилийте на начинку тісто і розрівняйте його ложкою. Зверху посипте трохи тертого сиру.

Запікайте пиріг 30-40 хвилин при температурі 180 градусів до рум'яної скоринки.

Рибний пиріг зі сметаною готовий. Смачного!