Риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати рибу, запечену з кабачками і картоплею в духовці. Дуже смачне і ароматне блюдо, просте в приготуванні і з доступних продуктів.
Незважаючи на те, що дане блюдо досить просте в приготуванні, подати його можна не тільки для сімейної трапези, але і на будь-який святковий стіл. Картопля, запечений з рибою - це завжди смачно! А якщо ви приготуєте його саме таким способом, додавши для різноманітності ніжний кабачок і соковиті помідори, то будете приємно здивовані, наскільки це може бути апетитно! Ароматна заправка і свіжі листочки руколи доповнюють смак всього блюда, виходить дуже смачний рецепт! Спробуйте!
- Картопля - 1 кілограм
- Кабачок - 2 штуки (молодий)
- Помідори - 2-3 штук
- Риба - 700 грам (філе)
- Лимон - 1/2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Базилік - 1 чайних ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть, залийте водою, додайте сіль і відваріть 7-10 хвилин. Якщо картопля великий, розріжте його на частини, невеликий залиште цілком. Відварену картоплю викладіть рівним шаром в змащену маслом форму.
Кабачок розріжте навпіл і кожну полівініл ще на 4-6 частин. Розподіліть кабачки між картоплею, збризніть овочі маслом, посипте сіллю і спеціями.
Надішліть форму в духовку і готуйте 20-25 хвилин при 200 градусах. Потім дістаньте і розподіліть зверху нарізані великими часточками помідори і нарізане порційно філе будь-якої білої риби. Посипте сіллю і збризніть оливковим маслом.
Запікайте все разом ще близько 20 хвилин. Тим часом, приготуйте заправку. З'єднайте оливкова олія, пропущений через прес часник, базилік і свіжовичавлений сік лимона. Добре перемішайте.
Дістаньте форму, розкладіть зверху листочки руколи і рівномірно полийте приготовленої ароматної заправкою.
Риба, запечена з кабачками і картоплею готова. Подавайте блюдо порційно в гарячому вигляді. Дуже смачно і ароматно! Смачного!