Рецепт Риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці фото

Риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Сьогодні пропоную приготувати рибу, запечену з кабачками і картоплею в духовці. Дуже смачне і ароматне блюдо, просте в приготуванні і з доступних продуктів.

Незважаючи на те, що дане блюдо досить просте в приготуванні, подати його можна не тільки для сімейної трапези, але і на будь-який святковий стіл. Картопля, запечений з рибою - це завжди смачно! А якщо ви приготуєте його саме таким способом, додавши для різноманітності ніжний кабачок і соковиті помідори, то будете приємно здивовані, наскільки це може бути апетитно! Ароматна заправка і свіжі листочки руколи доповнюють смак всього блюда, виходить дуже смачний рецепт! Спробуйте!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Кабачок - 2 штуки (молодий)
  • Помідори - 2-3 штук
  • Риба - 700 грам (філе)
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Базилік - 1 чайних ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці - фото крок 2
Картопля очистіть, залийте водою, додайте сіль і відваріть 7-10 хвилин. Якщо картопля великий, розріжте його на частини, невеликий залиште цілком. Відварену картоплю викладіть рівним шаром в змащену маслом форму.
риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці - фото крок 3
Кабачок розріжте навпіл і кожну полівініл ще на 4-6 частин. Розподіліть кабачки між картоплею, збризніть овочі маслом, посипте сіллю і спеціями.
риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці - фото крок 4
Надішліть форму в духовку і готуйте 20-25 хвилин при 200 градусах. Потім дістаньте і розподіліть зверху нарізані великими часточками помідори і нарізане порційно філе будь-якої білої риби. Посипте сіллю і збризніть оливковим маслом.
риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці - фото крок 5
Запікайте все разом ще близько 20 хвилин. Тим часом, приготуйте заправку. З'єднайте оливкова олія, пропущений через прес часник, базилік і свіжовичавлений сік лимона. Добре перемішайте.
риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці - фото крок 6
Дістаньте форму, розкладіть зверху листочки руколи і рівномірно полийте приготовленої ароматної заправкою.
риба, запечена з кабачками і картоплею в духовці - фото крок 7
Риба, запечена з кабачками і картоплею готова. Подавайте блюдо порційно в гарячому вигляді. Дуже смачно і ароматно! Смачного!

Схожі рецепти