Риба, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам познайомиться з моїм улюбленим простим рецептом риби, запеченої з картоплею. Блюдо виходить ароматним, соковитим, з апетитною рум'яною скоринкою, і все це - без особливих витрат!
Цей рецепт приготування риби, запеченої з картоплею, мені подобається своїм смаком, насправді, нічого зайвого, тільки риба, картопля і соус. Так що для всіх любителів великої кількості приправ і складових певного блюда можу сказати, що рецепт дуже простий.
1. Картоплю миємо і чистимо, як зазвичай. Нарізаємо кружальцями завтовшки не більше півсантиметра.
2. Рибу в злегка розморожених вигляді нарізаємо порційними шматочками.
3. Тепер в сотейник наливаємо трохи рослинного масла, щоб риба не пригоріла в процесі запікання. Викладаємо шматочки хека і скроплюємо кожен оцтом.
4. Наверх риби викладаємо шар картоплі, солимо і перчимо до смаку.
5. Тепер підготуємо соус. Для цього яйця в окремому посуді змішуємо з молоком до однорідного стану. Якщо хочете, можна в цей соус додати також ваші улюблені прянощі або приправи.
6. Заливаємо картоплю зверху соусом.
7. Розтоплюємо в окремому посуді вершкове масло, і вливаємо отриману рідину поверх інших інгредієнтів в сотейнику.
Готово! Відправляємо в розігріту духовку для початку на півгодини. Тут вже в залежності від потужності духовки час приготування може змінюватися, тому оптимально через півгодини перевірити на готовність картопля, і там вже або готувати далі, або подавати до столу відразу, прикрасивши зеленню. Саме вершкове масло надає страві апетитну кірочку, тому краще таку рибу, запечену з картоплею в домашніх умовах, подавати прямо в сотейнику. Смачного!
- Картопля - 6 штук
- Файл Хека - 600 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Картоплю миємо і чистимо, як зазвичай. Нарізаємо кружальцями завтовшки не більше півсантиметра.
2. Рибу в злегка розморожених вигляді нарізаємо порційними шматочками.
3. Тепер в сотейник наливаємо трохи рослинного масла, щоб риба не пригоріла в процесі запікання. Викладаємо шматочки хека і скроплюємо кожен оцтом.
4. Наверх риби викладаємо шар картоплі, солимо і перчимо до смаку.
5. Тепер підготуємо соус. Для цього яйця в окремому посуді змішуємо з молоком до однорідного стану. Якщо хочете, можна в цей соус додати також ваші улюблені прянощі або приправи.
6. Заливаємо картоплю зверху соусом.
7. Розтоплюємо в окремому посуді вершкове масло, і вливаємо отриману рідину поверх інших інгредієнтів в сотейнику.
Готово! Відправляємо в розігріту духовку для початку на півгодини. Тут вже в залежності від потужності духовки час приготування може змінюватися, тому оптимально через півгодини перевірити на готовність картопля, і там вже або готувати далі, або подавати до столу відразу, прикрасивши зеленню. Саме вершкове масло надає страві апетитну кірочку, тому краще таку рибу, запечену з картоплею в домашніх умовах, подавати прямо в сотейнику. Смачного!