Рецепт Риба, запечена з картоплею фото

Риба, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Хек
Пісні страви
На обід , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 50 хв.

Пропоную вам познайомиться з моїм улюбленим простим рецептом риби, запеченої з картоплею. Блюдо виходить ароматним, соковитим, з апетитною рум'яною скоринкою, і все це - без особливих витрат!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування риби, запеченої з картоплею, мені подобається своїм смаком, насправді, нічого зайвого, тільки риба, картопля і соус. Так що для всіх любителів великої кількості приправ і складових певного блюда можу сказати, що рецепт дуже простий.

1. Картоплю миємо і чистимо, як зазвичай. Нарізаємо кружальцями завтовшки не більше півсантиметра.

2. Рибу в злегка розморожених вигляді нарізаємо порційними шматочками.

3. Тепер в сотейник наливаємо трохи рослинного масла, щоб риба не пригоріла в процесі запікання. Викладаємо шматочки хека і скроплюємо кожен оцтом.

4. Наверх риби викладаємо шар картоплі, солимо і перчимо до смаку.

5. Тепер підготуємо соус. Для цього яйця в окремому посуді змішуємо з молоком до однорідного стану. Якщо хочете, можна в цей соус додати також ваші улюблені прянощі або приправи.

6. Заливаємо картоплю зверху соусом.

7. Розтоплюємо в окремому посуді вершкове масло, і вливаємо отриману рідину поверх інших інгредієнтів в сотейнику.

Готово! Відправляємо в розігріту духовку для початку на півгодини. Тут вже в залежності від потужності духовки час приготування може змінюватися, тому оптимально через півгодини перевірити на готовність картопля, і там вже або готувати далі, або подавати до столу відразу, прикрасивши зеленню. Саме вершкове масло надає страві апетитну кірочку, тому краще таку рибу, запечену з картоплею в домашніх умовах, подавати прямо в сотейнику. Смачного!


  • Картопля - 6 штук
  • Файл Хека - 600 грам
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Цей рецепт приготування риби, запеченої з картоплею, мені подобається своїм смаком, насправді, нічого зайвого, тільки риба, картопля і соус. Так що для всіх любителів великої кількості приправ і складових певного блюда можу сказати, що рецепт дуже простий.

1. Картоплю миємо і чистимо, як зазвичай. Нарізаємо кружальцями завтовшки не більше півсантиметра.

2. Рибу в злегка розморожених вигляді нарізаємо порційними шматочками.

3. Тепер в сотейник наливаємо трохи рослинного масла, щоб риба не пригоріла в процесі запікання. Викладаємо шматочки хека і скроплюємо кожен оцтом.

4. Наверх риби викладаємо шар картоплі, солимо і перчимо до смаку.

5. Тепер підготуємо соус. Для цього яйця в окремому посуді змішуємо з молоком до однорідного стану. Якщо хочете, можна в цей соус додати також ваші улюблені прянощі або приправи.

6. Заливаємо картоплю зверху соусом.

7. Розтоплюємо в окремому посуді вершкове масло, і вливаємо отриману рідину поверх інших інгредієнтів в сотейнику.

Готово! Відправляємо в розігріту духовку для початку на півгодини. Тут вже в залежності від потужності духовки час приготування може змінюватися, тому оптимально через півгодини перевірити на готовність картопля, і там вже або готувати далі, або подавати до столу відразу, прикрасивши зеленню. Саме вершкове масло надає страві апетитну кірочку, тому краще таку рибу, запечену з картоплею в домашніх умовах, подавати прямо в сотейнику. Смачного!

Схожі рецепти