Рецепт Риба, запечена в тесті в духовці фото

Риба, запечена в тесті в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Листкове тісто, Тілапія
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви в тесті

Простий, але дуже смачний рецепт приготування риби, запеченої в листковому тісті в духовці. Соковитий, ароматний і ніжний! Відмінний варіант як для повсякденного вечері, так і для святкових днів!

Цей рецепт можна назвати універсальним. У процесі можна сміливо імпровізувати на свій смак, використовуючи як будь-які сорти риби, так і будь-які види тесту. У будь-якому випадку виходить не тільки смачно, але і вишукано, гострий і цікавий! Прекрасна ідея як для повсякденного столу, так і для будь-якого святкового. Пропоную приготувати рибу в тесті в духовці і урізноманітнити своє меню цим корисним і ситним блюдом.

  • Тілапія - 2 штуки (філе)
  • Сир сирний - 150 грам
  • Тісто листкове - 250 грам (дріжджове)
  • Жовток - 1 штука (для змазування)
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Сік лимона - За смаком
  • Кунжут - За смаком
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 2
Рибу необхідно розморозити, натріть сіллю і спеціями, збризніть соком лимона і залиште маринуватися мінімум на 20-30 хвилин.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 3
Сирний сир з'єднаєте зі свіжою зеленню і перемішайте. Зелень підійде будь-яка сезонна, у мене кріп.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 4
Листкове тісто розкачати на присипаної борошном поверхні і розділіть на чотири частини.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 5
На одну частину покладіть мариноване рибне філе.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 6
Зверху на рибу покладіть рівномірно сирно-сирну масу.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 7
Накрийте рибу квадратом з тіста і защипніть краю будь-яким зручним способом. Я пройшлася по краях звичайною виделкою.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 8
Перенесіть рибу в форму для запікання, змащену попередньо маслом. Зробіть зверху кілька надрізів ножем для виходу пари, змастіть жовтком і посипте за бажанням верх кунжутом. Випікайте при 180 градусах до готовності або появи рум'яної скоринки.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 9
Риба в тесті в духовці готова.
риба, запечена в тесті в духовці - фото крок 10
Соковитий, ніжно і дуже смачно! Смачного!

Схожі рецепти