Риба, запечена в тесті в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Простий, але дуже смачний рецепт приготування риби, запеченої в листковому тісті в духовці. Соковитий, ароматний і ніжний! Відмінний варіант як для повсякденного вечері, так і для святкових днів!
Цей рецепт можна назвати універсальним. У процесі можна сміливо імпровізувати на свій смак, використовуючи як будь-які сорти риби, так і будь-які види тесту. У будь-якому випадку виходить не тільки смачно, але і вишукано, гострий і цікавий! Прекрасна ідея як для повсякденного столу, так і для будь-якого святкового. Пропоную приготувати рибу в тесті в духовці і урізноманітнити своє меню цим корисним і ситним блюдом.
- Тілапія - 2 штуки (філе)
- Сир сирний - 150 грам
- Тісто листкове - 250 грам (дріжджове)
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Сік лимона - За смаком
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Рибу необхідно розморозити, натріть сіллю і спеціями, збризніть соком лимона і залиште маринуватися мінімум на 20-30 хвилин.
Сирний сир з'єднаєте зі свіжою зеленню і перемішайте. Зелень підійде будь-яка сезонна, у мене кріп.
Листкове тісто розкачати на присипаної борошном поверхні і розділіть на чотири частини.
На одну частину покладіть мариноване рибне філе.
Зверху на рибу покладіть рівномірно сирно-сирну масу.
Накрийте рибу квадратом з тіста і защипніть краю будь-яким зручним способом. Я пройшлася по краях звичайною виделкою.
Перенесіть рибу в форму для запікання, змащену попередньо маслом. Зробіть зверху кілька надрізів ножем для виходу пари, змастіть жовтком і посипте за бажанням верх кунжутом. Випікайте при 180 градусах до готовності або появи рум'яної скоринки.
Риба в тесті в духовці готова.
Соковитий, ніжно і дуже смачно! Смачного!