Рецепт Лихоманка, запечена в тесті філо фото

Лихоманка, запечена в тесті філо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Риба та морепродукти, Тісто філо
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Найчастіше люди, вибираючи гарячу страву, воліють поєднання хрусткої скоринки з м'якою серцевиною. Це стосується і м'ясних, і рибних страв. Я пропоную вам якраз такий рецепт.

Зараз поділюся ідеєю, як приготувати тріску, запечену в тісті філо. Це дуже ароматне і досить просте в створенні гаряче блюдо, яке підійде і для романтичного вечора, і для подачі на День народження або на Новий рік. Рибу можна використовувати практично будь-яку, головне, щоб це було філе. Вона відразу ж буде готується з гарніром, що особливо зручно.

  • Лихоманка - 400 грам (філе)
  • Тісто філо - 8-10 штук (листи)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Горошок заморожений - 150 грам (або свіжий)
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Вершковий сир - 200 грам
  • Кольорова капуста - 200 грам
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Часник - 1 зубчик
  • Креветки - 30 штук
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Суміш італійських трав - За смаком
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 1
У невеликій кількості вершкового масла обсмажте подрібнену цибулю протягом 3-х хвилин. В кінці додайте подрібнений часник. Перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 2
Потім в сковороду влийте молоко. Доведіть його до кипіння. Додайте сир шматочками.
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 3
Почистіть креветки і наріжте рибу невеликими шматочками.
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 4
У вершковий соус додайте капусту, розібрану на суцвіття, морква шматочками і горошок. Посоліть і поперчіть суміш. Додайте до неї італійські трави.
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 5
Форму для випічки змастіть маслом. Покладіть в неї рибу. Її посоліть і поперчіть.
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 6
Залийте тріску соусом з овочами. Зверху викладіть креветки.
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 7
Тісто філо змастіть розтопленим маслом. Листи укладайте один на одного, мнучи їх. Укрийте ними блюдо.
лихоманка, запечена в тесті філо - фото крок 8
Запікайте блюдо протягом 30 хвилин в розігрітій до 190 градусах духовці. Смачного!

Схожі рецепти