Лихоманка, запечена в тесті філо
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше люди, вибираючи гарячу страву, воліють поєднання хрусткої скоринки з м'якою серцевиною. Це стосується і м'ясних, і рибних страв. Я пропоную вам якраз такий рецепт.
Зараз поділюся ідеєю, як приготувати тріску, запечену в тісті філо. Це дуже ароматне і досить просте в створенні гаряче блюдо, яке підійде і для романтичного вечора, і для подачі на День народження або на Новий рік. Рибу можна використовувати практично будь-яку, головне, щоб це було філе. Вона відразу ж буде готується з гарніром, що особливо зручно.
- Лихоманка - 400 грам (філе)
- Тісто філо - 8-10 штук (листи)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Горошок заморожений - 150 грам (або свіжий)
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершковий сир - 200 грам
- Кольорова капуста - 200 грам
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Часник - 1 зубчик
- Креветки - 30 штук
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Суміш італійських трав - За смаком
У невеликій кількості вершкового масла обсмажте подрібнену цибулю протягом 3-х хвилин. В кінці додайте подрібнений часник. Перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.
Потім в сковороду влийте молоко. Доведіть його до кипіння. Додайте сир шматочками.
Почистіть креветки і наріжте рибу невеликими шматочками.
У вершковий соус додайте капусту, розібрану на суцвіття, морква шматочками і горошок. Посоліть і поперчіть суміш. Додайте до неї італійські трави.
Форму для випічки змастіть маслом. Покладіть в неї рибу. Її посоліть і поперчіть.
Залийте тріску соусом з овочами. Зверху викладіть креветки.
Тісто філо змастіть розтопленим маслом. Листи укладайте один на одного, мнучи їх. Укрийте ними блюдо.
Запікайте блюдо протягом 30 хвилин в розігрітій до 190 градусах духовці. Смачного!